×

Kiekeboe met de CliniClowns

“Het is zo bijzonder hoe snel CliniClowns contact maken”, vertelt moeder Jessica. Een tijdje geleden lag haar zoontje Jax in het ziekenhuis met een ernstige ooginfectie. Het bezoekje van clowns Hup en Bob was erg welkom voor de 3-jarige Jax. “Het hielp hem echt ontspannen. Met de CliniClowns kon hij even lachen.”
 

Van achter het raam kijken clowns Hup en Bob naar binnen bij de kamer van Jax. Langzaam richt hij zijn gezicht op van het filmpje voor hem, naar de CliniClowns achter het raam. Stilletjes wacht de kleine Jax af wat er gaat gebeuren. Met een zachte ‘kiekeboe’ bewegen de clowns de luxaflex heen en weer. Stukje bij beetje ontspant Jax zich.

Knuffelkonijntje

Jessica kijkt met een fijn gevoel terug op het clownsbezoek. “De clowns wisten hem echt mee te krijgen in hun spel”, vertelt ze. Zo praatten de CliniClowns zachtjes met elkaar en met een knuffelkonijntje, terwijl Jax steeds meer geïnteresseerd raakte in het spel. “Hij luisterde aandachtig en af en toe praatte hij met ze mee.” De kleine jongen vond de clowns erg leuk. “Tijdens de opname wilde hij graag weer naar de clowns.”
 
Vooral de rode neus van de CliniClowns viel in de smaak bij Jax. “Die neus van de clowns herinnert hij zich nog steeds”, aldus Jessica. “Tijdens het bezoek zocht hij steeds meer contact. Hij werd echt even afgeleid van het ziekzijn.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?