×

'CliniClowns zijn van meerwaarde voor het MMC'

Noor werkt als kinderverpleegkundige in het Maxima Medisch Centrum. Wekelijks ervaart ze hoeveel positiviteit de clowns brengen op de kinderafdeling en dagbehandeling. "Als de clowns er zijn kunnen kinderen even zichzelf zijn."

De CliniClowns helpen de kinderen de dag door

"Ik werk nu zo’n tien jaar als kinderverpleegkundige in het Maxima Medisch Centrum. Wekelijks ervaar ik hoeveel positiviteit Willeke en Wendy als de clowns Jojo en Blos brengen op de kinderafdeling en dagbehandeling. Zij zijn van absolute meerwaarde voor ons ziekenhuis."

Liefst iedere dag een CliniClown

"Van kinderen die in het ziekenhuis liggen wordt veel gevraagd. In een vreemde omgeving worden er de hele dag vragen aan ze gesteld door de verpleging. Als de clowns er zijn kunnen ze even zichzelf zijn. En dat helpt ze de dag door. Wij merken dat veel kinderen minder stress hebben als ze de clowns zien. Daarom zou ik willen dat de CliniClowns er iedere dag zouden zijn in plaats van één keer per week."

Bereikbaar

"Hij moest van niets of niemand wat hebben, ook de pedagogisch medewerker kon niet tot hem doordringen."

"Laatst lag er jongen op de afdeling bij wie een infuus moest worden aangebracht. Hij moest van niets of niemand wat hebben, ook de pedagogisch medewerker kon niet tot hem doordringen. We vroegen de clowns of ze iets voor hem konden betekenen, omdat we anders genoodzaakt waren om medicatie toe te dienen. Door middel van heel subtiel spel wisten zij de jongen te bereiken waar wij dat niet konden."

Een blik is genoeg

"De CliniClowns zijn onderdeel van ons team. We hebben heel vaak contact en kennen elkaar inmiddels zo goed dat we aan een half woord genoeg hebben. Bijvoorbeeld wanneer een kind wat extra aandacht kan gebruiken, of wanneer het bezoek van de clowns net wat te druk is. Een blik is dan voldoende, waarna de clowns subtiel de kamer verlaten met een vriendelijke glimlach als altijd."

Lees ook deze verhalen

'Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard'

Ongeveer twee jaar geleden werd de diagnose stofwisselingsziekte MLD bij Olivier (7) geconstateerd. Om hem tijdens zijn verjaardag extra in het zonnetje te zetten, wilden zijn ouders hem een cadeau geven waar hij echt iets aan had. En dat lukte.

Kom ook in actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Of je nu een sponsorloop organiseert of zelfgemaakte spullen verkoopt, met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen een moment van afleiding en plezier kan bieden.

'In het circus zijn de-kinderen de helden'

“Paard, ik was een beetje verdrietig omdat de muizen weggingen...” Ymke staat met haar handen tegen elkaar gevouwen voor de stal van het pratende paard Hinneke. Ze kijkt met grote ogen naar het paard dat net de show stal tijdens de afsluitende act van Circus CliniClowns.