×

'Onze' kinderen zo te zien stralen en ontspannen, dat is puur genieten…

Het Klein Zintuigen Orkest van CliniClowns treedt op voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Vanuit de gang van De Wegwijzer, een school voor speciaal basisonderwijs in Ede, klinkt gezang en vrolijke accordeonmuziek. Het Klein Zintuigen Orkest is in aantocht.

Drie clowns fietsen binnen op een denkbeeldige tandem, maar wel met een echt fietsstuur. De zes kinderen kijken verwonderd en geïntrigeerd toe. “Deze kinderen zijn zes tot twaalf jaar, maar qua belevingsniveau zijn ze tussen de één en twee jaar”, licht zorgondersteuner Gerda van Ledden toe. “Voor de meesten is dit even leuk als spannend. Daarom is het ook zo fijn dat de clowns naar ons toekomen. Zo kunnen de kinderen alles in hun vertrouwde omgeving beleven.”

Terugblik op de voorstelling

Gerda blikt terug op het bezoek van het Klein Zintuigen Orkest: “Het bezoek ontroert me nog als ik eraan terugdenk. Ik vind het bewonderenswaardig hoe de clowns mee gingen in de beleving van elk kind. Ieder kind kon op zijn eigen manier reageren. Eén van “onze” jongens, begon bijvoorbeeld enthousiast te klappen en na een zachte knuffel van clown Polleke verscheen een lach op zijn gezicht die nooit meer leek weg te gaan. Hij genoot. Net als ik!

Puur genieten…

Ik zou willen dat Het Klein Zintuigen Orkest vaker op bezoek kon komen. Zo’n bezoek is onbetaalbaar, het doet de kinderen zoveel goed! “Onze” kinderen zo te zien stralen en ontspannen, dat is puur genieten...”