×

Koninklijke soep voor zieke koningin Maxima

Gespannen kijken de kinderen van school Ulingshof om zich heen. Vandaag krijgen ze hoog bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima! CliniClown Kees is alvast begonnen met het maken van koninklijke tomatensoep. “Landgenoten!” roept clown Flip, die zich snel verkleed heeft als Willem-Alexander. Het trompettweetal Youri (14) en Dean (13) zorgt voor het Wilhelmus. Het begin van een feestelijke dag!

Op deze school in Venlo komen leerlingen met lichamelijke en/of meervoudige beperkingen en langdurig zieke kinderen. Dat ze vandaag mee mogen spelen met de CliniClowns van Speel je mee? is een groot avontuur, maar ze genieten volop. Met z’n allen verzinnen ze het verhaal van koning Willem-Alexander en een voor een nemen ze de stap om echt mee te doen met de clowns.

Soep zonder balletjes

Maar als koning Willem-Alexander aankomt, mist chefkok clown Kees plots iemand in het toneelstuk. “Waar heeft u Maxima gelaten? De koning kijkt een beetje zorgelijk. “Mijn vrouw is helaas ziek en en kan daarom niet komen”, zegt hij op deftige toon. Gelukkig weet hulpkok Suzanne (16) hoe ze Maxima beter kunnen maken: “Soep! De soep! We geven de koningin soep, dan knapt ze zo weer op!” Een briljant plan. De koning vertrekt met de verse, koninklijke soep naar het paleis.
 
Maar helaas, de koningin, die gespeeld wordt door de vrolijke, 13-jarige Juul, knapt helemaal niet op van de soep. Als koninklijk verslaggeefster clown Blos de koningin ernaar vraagt, antwoordt Maxima dat ze nog steeds ziek is. En koks clown Kees en Suzanne hadden er nog wel speciale balletjes aan toegevoegd. Maxima kijkt verschrikt: “Ik had helemaal geen balletjes in de soep!” Hoe kan dat nou? Kok Suzanne heeft de balletjes er zelf in gedaan.
 
Dan ziet ze de schuldbewuste blik van Willem-Alexander, die spontaan begint te stamelen. “Ik vond… de balletjes zo lekker, dat ik ze allemaal opgegeten heb.” Chefkok Kees wil boos worden, maar Suzanne heeft een betere oplossing: “We kunnen toch nieuwe soep maken?” In een poep en een zucht staat de nieuwe soep op tafel. Koning Willem-Alexander wordt gauw vastgebonden, zodat hij deze keer niets stiekem opeet, en Maxima smult van de overheerlijk soep mét balletjes.
 
Met koninklijke trompetgeschal en een korte toespraak van koning Willem-Alexander komt het toneelstuk helaas tot een einde, maar wat hebben de kinderen een lol gehad met die knotsgekke CliniClowns. Met gebruik van hun verbeelding hebben ze een wonderlijk avontuur beleefd.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Lever dan je oude kleding in!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen’

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo’n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog een lachje tevoorschijn toveren.

App met de Clowns!

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen videobellen met de clowns, interactieve liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Dit biedt ontspanning en plezier.