×

'Lachen is het beste medicijn'

De 8-jarige Turan is geboren met hartafwijkingen en onderging meerdere openhartoperaties. Geregeld krijgt hij CliniClowns op bezoek. Hij weet dan ook al precies wat hij wil worden als hij later groot is: CliniClown! Vorige week ging zijn grote droom in vervulling en mocht hij meelopen met clowns Moon en Fief.

Direct na zijn geboorte werd Turan op de Intensive Care opgenomen en aan de hartbewaking gelegd. Vanwege zijn hartafwijkingen werd hij nog voordat hij een week oud was voor het eerst geopereerd. Zijn longslagader en aorta bleken verkeerd om te zitten. Ook zaten er gaten tussen zijn hartkamers en was één van zijn hartkleppen misvormd.

Jarenlang had Turan weinig energie en moest hij het rustig aan doen. Hij speelde veel binnen met lego en bouwde met zwemlessen steeds meer kracht op. Met behulp van een donor werd zijn hartader vervangen en kreeg de kleine jongen meer energie.

Turans grote droom

De bezoekjes van de CliniClowns zorgen dat Turan nooit met tegenzin naar het ziekenhuis gaat. “Als hij zich naar voelt, is er niemand anders die hem zo’n puur en onbevangen gevoel geeft als een CliniClown”, vertelt zijn moeder, Linda. Dat is ook precies de reden waarom hij CliniClown wil worden. “Hij wil andere zieke kinderen een lach bezorgen.”

Clown Toetje

'Turan kon zich erg goed inleven in de zieke kinderen.'

Toen zijn kinderarts in ziekenhuis Bernhoven Uden dit hoorde, besloot hij iets bijzonders voor Turan te regelen. Samen met CliniClowns zorgde hij ervoor dat Turans grote droom in vervulling te laten gaan. Hij mocht een dagje meelopen met clowns Moon en Fief. Zijn outfit werd opgeleukt en hij kreeg een echte clownsneus op. Als clown Toetje ging hij mee de kamers langs op de kinderafdeling.

Al snel bleek Turan een geboren CliniClown. “Turan kon zich erg goed inleven in de zieke kinderen”, vertelt zijn moeder verder. Hij speelde muziek, blies bellen en maakte grote indruk door op zijn handen te staan! “Ik hoorde dat het erg gezellig was!”

De clowns zij enorm trots op Turan en als het aan ons ligt, komt hij later als hij groot is zeker het team versterken.

Samen kunnen we nog meer kinderen, zoals Turan, een belangrijke oppepper geven. Help je mee met een (extra) gift? 

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Afleiding voor held Reyan

Dagelijks zorgen tientallen CliniClowns door heel Nederland voor vele bijzondere momenten. Ze helpen kinderen even te ontsnappen aan de vaak pijnlijke of vervelende werkelijkheid.