×

'Alles kan en alles mag bij de club'

De meeste mensen kennen de CliniClowns als bezoekers van kinderen in ziekenhuizen. Maar ook op internet is het mogelijk voor zieke kinderen en clowns om elkaar te ontmoeten. Namelijk via de besloten en veilige jeugdwebsite www.cliniclownsclub.nl! Productieleider Mijke Das vertelt over deze bijzondere wereld.

“Op de besloten en veilige jeugdwebsite van de CliniClowns Club (voorheen Neuzenroode) kunnen CliniClowns en zieke en/of gehandicapte kinderen t/m 18 jaar elkaar online ontmoeten. Kinderen en clowns komen via webcam en chat veilig met elkaar in contact. Maar dat is nog niet alles: ze kunnen ook meedoen met online voorstellingen, spelletjes spelen en zelfs anti-verveel filmpjes bekijken.”

“Alles kan en alles mag…”

Op de vraag wat de CliniClowns Club zo speciaal maakt, vertelt Mijke enthousiast: “Het is zo bijzonder dat de clowns en kinderen elkaar via onze website kunnen ontmoeten. En dat allemaal wanneer het hen uitkomt. De kinderen bepalen zelf hoe vaak, hoe lang en hoe intensief ze contact hebben met de clowns en elkaar. Binnen de club is ook aandacht voor de andere activiteiten van CliniClowns. Zo zijn de liedjes uit de voorstelling van Circus Boemtata te beluisteren en kun je er foto’s bekijken van de voorstelling. Op deze manier kunnen kinderen thuis er ook van genieten. Kortom, alles kan en alles mag.”

Voor kinderen van jong tot oud

De club is er voor kinderen met een ziekte en/of handicap van twee tot achttien jaar. Voor een goede aansluiting op de wensen en behoeften van alle kinderen, zijn er drie verschillende belevingswerelden gecreëerd. Mijke benadrukt tot slot: “We hebben hierbij op zowel leeftijd als ontwikkelingsniveau van de kinderen gelet. Als de tijd er rijp voor is, kunnen kinderen doorstromen naar de volgende groep.”

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.cliniclownsclub.nl.