×

Lekker samen snurken met de CliniClowns

Malia ligt met een infuus in haar arm stilletjes in bed in het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis. Haar moeder zit naast haar bed. Malia voelt zich duidelijk niet lekker. Maar moeder Dorothy gebaart dat de Cliniclowns best binnen mogen komen. Voorzichtig openen Boem en Bidoe de deur van Malia’s kamer. Op een veilig afstandje, keurig op de drempel, speelt Bidoe een lief deuntje op zijn ukelele: “Dag Malia, dag Malia, je bent zo mooi als een dahlia.”

Boem staat intussen weg te dromen. Bidoe geeft hem een por. Hé Boem, wakker blijven! “Ach Bidoe, laat me nou gewoon even genieten! Je zingt zo mooi”, zegt Boem, ontspannen leunend tegen de muur. Zo, lekker even chillen.

Bidoe zucht en schudt zijn hoofd. Hij kijkt naar Malia. Ze lacht terug. Haar moeder vertelt dat Malia complicaties heeft gehad na een op zich onschuldige miltoperatie. Er vormde zich een abces dat tegen haar maag drukte. Ze kon daardoor anderhalve week niet eten en heeft nu amper energie. Ze slaapt dus veel. Maar nu oogt ze klaarwakker, nauwlettend houdt ze die gekke clowns in de gaten.
Bidoe gaat verder met zijn lied. “Oh Malia, mooie dahlia, lalalalila.”

En dan: bam, klinkt het opeens. Boem was zo hard aan het chillen dat hij langs de muur naar beneden is gegleden. Hij ligt languit op de grond. Malia giechelt. Bidoe takelt hem mopperend overeind. Maar de vloer is écht spekglad. Als Boem weer rechtop staat, glijdt Bidoe knullig onderuit. Het lijkt wel een slapstick.

Als beide clowns eindelijk weer staan, staat Bidoe te hijgen van inspanning. Wat een zware klus! Om even uit te rusten gaat hij op de grond zitten. Langzaam zakt hij weg. Hij begint ook nog eens zo hard te snurken dat de zuster even komt kijken of alles wel goed is. Malia schatert het uit. Wacht, Boem zal Bidoe weleens wekken. Let op, Malia! Keihard blaast hij met zijn mondharmonica in Bidoe’s oor.

Woehaa! Van schrik rent Bidoe de gang op. Zo, die is wakker, grijnst Boem. Je kunt weer rustig soezen, Malia! Dag meisje! Boem zwaait, Malia zwaait vrolijk terug. “Omdat Malia zich langzaamaan wat beter voelt, vindt ze alle afleiding geweldig”, zegt haar moeder. “Dit is de eerste keer dat ze weer echt heeft gelachen.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?