×

Dankbaar voor dat speciale moment

Kleine Daan werd geboren met Downsyndroom. Helaas heeft hij maar vier maanden geleefd. In zijn korte leventje lag hij drie weken in het ziekenhuis. Het was moeilijk om contact met hem te krijgen, maar toen twee clowns zachtjes voor hem kwamen zingen, was zijn moeder Debbie ervan overtuigd dat Daan luisterde.

“Daan werd ongeveer een maand te vroeg geboren, maar zijn start was goed en na twee weken mochten we naar huis,” vertelt Debbie. “Na een paar weken ging het slechter; hij begon te spugen en had het benauwd. Hij heeft toen drie weken in het Martini Ziekenhuis gelegen, aan de zuurstof en hij kreeg sondevoeding.

Een liedje voor Daan

''Het was zo ontroerend, twee clowns die helemaal op Daan waren gericht en speciaal voor hem een liedje zongen.''

Omdat Daan aan al die slangetjes lag, konden we zijn kamer niet af. Wat een verrassing toen er opeens twee CliniClowns voorzichtig om het hoekje keken. Mijn mannetje sliep veel, maar toen was hij wakker. Hij was natuurlijk klein, maar ik zag dat hij luisterde. Ook al keek hij de clowns niet aan, hij was bezig met wat hij hoorde. Het was zo ontroerend, twee clowns die helemaal op Daan waren gericht en speciaal voor hem een liedje zongen. Ik ben ervan overtuigd dat kindjes aanvoelen of je blij of verdrietig bent. Deze vrolijkheid heeft hij gevoeld.

De neus als tastbare herinnering

Ik heb een foto gemaakt van de clowns aan Daans bed en hij kreeg een cadeautje, een rode neus. Die heb ik bewaard. Mocht er ooit een broertje of zusje komen, dan laten we de neus zien en vertellen we over hun grote broer. Ook al komen de CliniClowns elke week in het ziekenhuis, ik heb ze niet meer teruggezien. Maar die ene keer heeft diepe indruk op me gemaakt. We missen Daan ontzettend, maar ik ben dankbaar dat ik door hem zulke bijzondere dingen heb meegemaakt en zulke mooie mensen heb ontmoet. Door hem zaten we even in een heel andere wereld.”