×

Elara speelde meteen mee met de clowns

Op 15 juni 2013 werd Elara geboren. Haar moeder Kimberly had toen nooit kunnen vermoeden dat ze zo’n bijzondere band met de CliniClowns zou krijgen. Elara heeft namelijk een zeldzaam syndroom waardoor ze veel in het ziekenhuis ligt.

--> Update 18-12-2014: Verdrietig nieuws. Elara is op 17 december overleden. We zijn diep geschokt en leven ontzettend mee. We wensen haar ouders Kimberley en Erwin, heel veel sterkte en kracht toe. De bijzondere momenten met Elara koesteren we voor altijd.

Elara's verhaal...

“Toen Elara vijf maanden oud was, maakte ze al kennis met de clowns Ziep en Bes. Ze was natuurlijk nog maar klein, maar toch was ze vanaf het eerste moment gefascineerd door hen. Ze was eigenlijk helemaal niet bang en op haar eigen manier speelde ze direct mee. Daar genoten wij intens van.

Band met de clowns

In de maanden erna kwamen we de clowns bijna wekelijks tegen in het ziekenhuis. We hebben toen een heel bijzondere band met ze gekregen. Het zijn namelijk niet alleen de kinderen die even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn, maar ook de ouders. Wat ik zo ongelofelijk mooi vind, is dat de CliniClowns bij zulke jonge baby’s al een indruk achterlaten.

''De CliniClowns zorgen ervoor dat er in stressvolle tijden soms toch een lach op ons gezicht te zien is.”

Die lach maakt het draagelijk

In haar jonge leventje heeft Elara al meer dan negen maanden in het ziekenhuis gelegen. De kans dat ze een terugval krijgt, is groot. Dat kan eigenlijk elk moment gebeuren. Maar het idee dat we in het ziekenhuis een clown kunnen tegenkomen maakt dat vooruitzicht veel draaglijker. De CliniClowns zorgen ervoor dat er in stressvolle tijden soms toch een lach op ons gezicht te zien is.”