×

‘Mama kom eens kijken!’

Jurre (7) is een vrolijke en positieve jongen. In het ziekenhuis kent hij iedereen en inmiddels kennen ook al veel CliniClowns hem. Als zij bij hem langskomen zit hij van te voren al enthousiast in zijn bed heen en weer te wippen. Sinds een jaar is hij actief lid van de CliniClowns App. Ook daarvan wordt hij dolenthousiast. “De CliniClowns zijn zo belangrijk voor hem, hij fleurt helemaal op als hij ze ziet.”

Omdat Jurre ’s avonds aan de beademing moet, heeft hij een canule en is hij slecht te verstaan. Maar dat hij blij is dat de CliniClowns er weer zijn, maakt hij meer dan duidelijk. Hij wipt heen en weer in zijn bed en klapt opgetogen mee op het ritme van de muziek. “Hij vindt ze fantastisch! Soms kan hij zijn bed niet uit na een behandeling, maar dan zie je aan zijn ogen dat hij geniet”, vertelt moeder Yvonne.

“Aan zijn mimiek en emotie zie je dan dat hij enorm veel lol heeft.”

“Mama kom eens kijken!”, roept Jurre enthousiast. Vorig jaar maakte hij in het ziekenhuis kennis met de CliniClowns App, die hij nu regelmatig gebruikt. Ook nu lacht hij voluit en laat hij graag aan mama zien wat de clowns weer hebben uitgehaald. “Jurre kan de filmpjes in de app wel zes keer bekijken en iedere keer even hard lachen”, vertelt Yvonne. “Aan zijn mimiek en emotie zie je dan dat hij enorm veel lol heeft.” 

Als de clowns er niet zijn, gebruikt Jurre nu de app. “De CliniClowns zijn zo’n belangrijk en groot iets in zijn leven dat hij heel bewust meemaakt. De CliniClowns App is een hele mooie en welkome aanvulling op de bezoekjes in het ziekenhuis.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'De rest was Joris even helemaal vergeten'

De 3-jarige Joris ligt al een paar dagen ter observatie in het VieCuri Medisch Centrum. Tijdens het bezoek van CliniClown Bougie kruipt Joris langzaam uit zijn schulp en leeft hij helemaal op.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?