×

Matthieu rent de Mont Ventoux op voor CliniClowns

“Je moet meedoen, papa!” riep Lynne, toen ze samen met haar vader een bericht over de Alpentocht voor CliniClowns voorbij zag komen op social media. Vader Matthieu schreef zich gelijk in om de Mont Ventoux te gaan beklimmen in september. Een jaar geleden vrolijkten de CliniClowns zijn dochter enorm op toen ze in het ziekenhuis lag. Nu wil hij graag iets terugdoen.

De 12-jarige Lynne vond het maar saai in het ziekenhuisbed. Door een aandoening waarbij pijnprikkels door de hersenen verkeerd worden doorgegeven, verbleef ze er een week. Maar zodra de CliniClowns haar kamer binnenwandelden, veranderde de sfeer. “Het was vlak na het songfestival, waar een vrouw een jodelliedje zong. Een van de clowns ging voor mij jodelen en dat was echt heel grappig!” Lynne denkt nog graag terug aan het bezoekje van de clowns. “Het maakt me nog steeds heel blij. Ik word er gelijk weer vrolijk van.”

Door de leuke ervaring van zijn dochter, besloot Matthieu zich in te schrijven voor de Alpentocht voor CliniClowns. Hij rende al eens anderhalve marathon in één weekend, dus het leek hem een mooie uitdaging. Inmiddels is hij begonnen met trainen om in september de Mont Ventoux te bedwingen. “Gelijk na mijn inschrijving besloot een vriend €100,00 euro te doneren. Toen was er geen weg meer terug. Ik ga de Mont Ventoux beklimmen en heb er razend veel zin in!”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak een bezoek mogelijk!

Jij kunt een bezoek van CliniClowns aan mensen met dementie cadeau geven! Dankzij jouw bijdrage kunnen we een zorginstelling bezoeken en daar waardevolle geluksmomenten brengen. Help je mee?