×

Mehmet Emin (2) en de superduperbellenblazer

Mehmet Emin (2) zit verdrietig bij zijn moeder op schoot. Hij is dat stomme ziekenhuis helemaal zat. Hoe gezellig de kinderafdeling ook is, Mehmet Emin vindt het ziekenhuis en de artsen maar eng. Plots staan er twee rare CliniClowns in de deuropening. Met grote ogen volgt hij clown Zussie in haar prachtige paarse rok. Langzaam verschijnt er een lachje op zijn gezicht.

De kamer vult zich met muziek van de mondharmonica van Zussie. Clown Tas durft Mehmet Emins kamer bijna niet binnen te komen. Voorzichtig kruipt hij over de drempel, want hij wil zijn Grote Wereldberoemde Goocheltruc aan Mehmet Emin laten zien. Clown Zussie blaast een intromuziekje en daar komt de grote truc: Tas trekt oneindig veel sjaaltjes uit zijn broekzak!

Mehmet Emin ligt twee dagen in het ziekenhuis waar hij wordt beneveld om zijn hevige benauwdheid tegen te gaan. Hij vindt de artsen en verplegers een beetje eng en wil daarom zo snel mogelijk weer weg uit het ziekenhuis. Moeder Betül: “Mehmet Emin had echt wat afleiding nodig. Gelukkig wisten de CliniClowns precies hoe ze hem op konden vrolijken”.

CliniClowns Tas en Zussie hebben nog meer leuks meegenomen. Uit de rode wondertas van clown Tas komt de superduperbellenblazer. Mehmet Emin kijkt vol verwondering. Hij kan zijn grote, bruine ogen bijna niet geloven: wat een grote bel! 

De volgende bel moet helemaal naar Mehmet Emin en zijn moeder, gebaart clown Zussie naar Tas. Daar gaat de grote bel, zwemmend naar de andere kant van de kamer. Mehmet Emin wacht hem vol verwachting op. De bel komt steeds dichterbij en dan… Pats! De grote wonderbel knapt uit elkaar. Tijd voor clowns Tas en Zussie om weer verder te gaan.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een spannende ontmoeting met de CliniClowns

Tobias (5) mag er na een week bedrust eindelijk even uit. Meteen nemen de CliniClowns Tobias mee in een bloedspannend avontuur. Gelukkig redt koelbloedige Super-Tobias de dag.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?