×

Met clown Silly wordt Bryant (15) een echte muzikant

Vrolijke geluiden vullen het lokaaltje van kinderdagcentrum de Vlindervallei in Veenendaal. Vanuit zijn ooghoeken kijkt Bryant (15) naar clown Silly. Zou het mogen? Durft hij wel? Zijn ogen gaan van clown Silly naar de ukulele op zijn schoot en weer terug. Voorzichtig beweegt hij zijn hand naar het muziekinstrument. Nee, toch niet. Of toch… Ploing! Zijn vingers raken de snaren van de ukulele en Bryants ogen lichten op. Dat is mooi!

Dan legt Silly haar vingers op de snaren van de ukulele. Bryant laat zijn vingers nog een keer langs de snaren gaan. Ploing! Muziek maken met de clowns van het CliniClowns Klein Zintuigen Orkest is best spannend, maar het klinkt supermooi. Met haar zachte stem en de vrolijke muziek van de ukulele krijgt Silly alle aandacht van Bryant.

De rest van de groep van de Vlindervallei,
een kinderdagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking, komt ook tot rust door de mooie muziek die clown Silly en Bryant maken. Maar Bryant heeft niets door. Die zit met zijn hoofd bij de ukulele. Zouden er nog meer geluidjes uit de gitaar komen? Hij beweegt zijn vingers nog eens over de snaren. En nog eens. En nog eens. Met de ukulele op schoot en clown Silly aan zijn zij groeit Bryant uit tot een echte muzikant. Wat een plezier om muziek te maken!

Anke Krediet van de Vlindervallei ziet ook de kracht van muziek. “Op de Vlindervallei maken we veel gebruik van muziek. Het is heel belangrijk.” De muziek die de CliniClowns brengen tijdens de voorstelling heeft iets herkenbaars voor de kinderen op het kinderdagcentrum. Anke:“Dat de clowns hun muziek kunnen doseren en het afstemmen op de kinderen, maakt dat het ontzettend fijn is als ze er zijn.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?