×

Coen Abbenhuis: nieuwe directeur CliniClowns

Op 1 januari 2017 treedt Coen Abbenhuis in dienst bij CliniClowns als directeur. We stellen hem graag aan je voor en stelden hem daarom een aantal vragen.

Coen Abbenhuis (58) is getrouwd met Erica en samen hebben zij een dochter, Eva. Hij begon zijn werkende leven in de diamanthandel en bekleedde een aantal functies in de uitgeverijwereld. In 2003 maakte hij de overstap van de commerciële wereld naar het publieke domein en ging hij aan de slag als directeur bij publieke omroep NCRV en later KRO-NCRV. In een periode van 12 jaar heeft hij veel kunnen bewerkstelligen bij de omroep en hij denkt met zijn bevlogenheid en ervaring hetzelfde voor de stichting te kunnen betekenen.

Q: Waarom heb je gekozen voor Stichting CliniClowns?

A: CliniClowns laat zieke kinderen lachen, ontspannen en genieten. Ze doen dat in mijn optiek op een hartverwarmende manier en met groot respect voor de betrokkenen. Het behouden en waar mogelijk verder uitbouwen van deze inzet met het bijzondere kenmerk van een ‘magisch moment’ vind ik van groot belang.

Q: Waarom voel jij je verbonden met het werk van CliniClowns?

A: Ik vind dat we in een maatschappij, die steeds meer lijkt te polariseren en waar mensen meer en meer van elkaar vervreemden, om moeten blijven kijken naar de ander, in het bijzonder naar kwetsbare groepen in onze samenleving. Zoals zieke en gehandicapte kinderen. Niet met hele ingewikkelde dingen of technieken, maar juist met wat vrolijkheid en menselijkheid. Met écht, warm contact en met échte aandacht. Zodat zij zich gezien voelen en even kunnen ontspannen.

Q: Wat is je ambitie, jouw persoonlijke missie?

A: Ik wil graag, samen met alle medewerkers, clowns en vrijwilligers, het werk van CliniClowns overtuigend op de kaart blijven zetten, focus aanbrengen in wat we doen en bouwen aan een toppositie qua maatschappelijke waardering. Dat alles moet leiden tot een duidelijke groei van het aantal zieke en gehandicapte kinderen dat we kunnen bezoeken met onze CliniClowns. Uiteindelijk draait het daar om!