×

Ninthe (5) belandt met CliniClowns in andere wereld

“De CliniClowns lieten haar echt zichzelf zijn”, vertelt moeder Zamira over haar dochter Ninthe (5), die bij clowns Moes en Peer op bezoek mocht in het CliniClowns College. “Ninthe was echt in een ander wereldje, waarin ze in een ontspannen sfeertje plezier kon hebben. Het was heel tof!”

 “Nee, je moet ‘sorry’ zeggen!” zegt Ninthe resoluut tegen clown Peer. Peer heeft stiekem al het lekkers opgegeten uit de keuken van het CliniClowns College. “S-s-ss, snorrie!”, zegt Peer. Stevig zet Ninthe haar armpjes in haar zij, terwijl haar grote zus tegen Peer roept: “Nee, SORRY!”

“Oh, geeft niets, joh!” antwoord Peer snel. Hij draait alles ineens om! Ninthe’s zus hoefde toch geen sorry te zeggen? Die probeerde Peer alleen maar wat goede manieren bij te brengen! Dat kan zomaar niet, denkt Ninthe. “Nee, jíj moet ‘sorry’ zeggen!” Ninthe gaat helemaal op in het spel en geniet met een stralende lach van de dommige clown Peer en de klunzige clown Moes in het College.

Ninthe heeft de spierziekte AMC die zich bij haar uit in haar armen, handen, polsen, schouders en benen. Het kan haar af en toe flink onzeker maken, vertelt moeder Zamira. Maar nu ze Peer precies kan zeggen wat hij moet doen, groeit haar zelfvertrouwen. “Ninthe hoefde geen plaatsje te veroveren, maar kon gewoon even Ninthe zijn.”

Het hele gezin kijkt met veel plezier terug op het bezoekje. “We zouden zo nog een keer willen! Het was zo mooi afgestemd op Ninthe, maar ook de rest van het gezin had een leuke dag.” Ninthe kijkt nog regelmatig naar filmpjes en foto’s uit het CliniClowns College. “Ninthe heeft er echt van genoten!”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?