×

Op de fiets naar de Noordkaap

Sommige actievoerders verleggen hun grenzen voor CliniClowns. Dirk Raams deed dat letterlijk, want hij fietste in 48 dagen heen én terug naar de Noordkaap. Een route van 7100 km door weer en wind. En dat allemaal voor CliniClowns.
 

“Sporten is mijn leven. Ik heb meegedaan aan 13 hele triatlons, 2 elfstedentochten en 100 km hard gelopen en op de atletiekbaan 250 ronden gerend voor Cliniclowns. Ik ben dus wel wat gewend. Een fietstocht naar de Noordkaap stond al lange tijd op mijn lijstje. Als noordelijkste punt van het vaste land vormt deze plek een bijzonder punt in Europa. Daar lag mijn uitdaging.”

'Ik at soms wel 4 warme maaltijden binnen 2 uur en daar dronk ik 4 liter cola bij. En dan nog werd ik elke nacht wakker van de honger.'

Sporten voor een goed doel

Dirk fietste in een omgeving waar de temperaturen lagen tussen de -2 en +10 graden Celsius.  “Ik moest blijven fietsen om warm te blijven en af en toe stopte ik om veel, heel veel, te eten. Ik at soms wel 4 warme maaltijden binnen 2 uur en daar dronk ik 4 liter cola bij. En dan nog werd ik elke nacht wakker van de honger. Kun je nagaan hoeveel energie zo’n fietstocht kost.”

“Jaren geleden koos ik ervoor om mijn passie voor sport te verbinden aan een goed doel. Ik houd niet van grote organisaties waar veel geld aan de strijkstok blijft hangen. CliniClowns is een prachtige, kleine organisatie die heel veel doet voor zieke kinderen. Dat raakt me, en dat raakt veel mensen om me heen.”  
 

Actievoerders voor CliniClowns.

Emotioneel

Toen Dirk op de fiets stapte, was zijn zwager Ton ernstig ziek. Ondanks zijn ziekte, drukte hij Dirk op het hart dat hij zijn tocht moest voortzetten en afmaken. En dat deed hij. Op de dag van Tons crematie bereikte Dirk de finish. “Dat was een zwaar moment met een dubbel gevoel. Mensen namen afscheid van mijn zwager en waren tegelijkertijd blij met mijn thuiskomst. En toen ik ook nog hoorde dat er, op verzoek van Ton, een extra bedrag van 800 euro was ingezameld, brak ik. Dat was heel emotioneel.”

In totaal haalde Dirk maar liefst €8.533,10 op voor CliniClowns. Dit geweldige bedrag overhandigde hij in het CliniClowns College aan onze ambassadeur Gepco van Bokhorst. Wij zijn Dirk dankbaar voor zijn enorme sportieve prestatie en zijn bijzondere verhaal.