×

‘Op de Mont Ventoux komt alles samen’

Een huwelijksaanzoek op de Mont Ventoux, een trouwerij in Frankrijk en nu Jantien en Arjan tien jaar bij elkaar zijn, fietsen ze op 22 september samen de Alpentocht voor CliniClowns. “De cirkel is rond”, vertelt Jantien met een stralend gezicht. “De Mont Ventoux willen we heel graag omhoog fietsen voor CliniClowns.”

Ze hadden het er al weleens over gehad, maar in het voorjaar besloten Arjan en Jantien zich daadwerkelijk in te schrijven voor de Alpentocht. Arjan: “We dachten: waarom doen we het niet gewoon?” Zelf fietst Arjan veel en ook de Mont Ventoux heeft hij al eens beklommen. Bij Jantien stond de beklimming nog op haar wensenlijstje.

Op deze manier geld inzamelen voor CliniClowns voelt voor het stel erg bijzonder. Jantien: “We kennen de CliniClowns uit het ziekenhuis, waar onze dochter Meike veel is opgenomen voor de behandeling van haar hersentumor.” Momenteel lijkt de gezondheid van Meike stabiel. “De artsen proberen de tumor te stabiliseren, zodat Meike op een later moment, als ze ouder is, geopereerd kan worden.”

​In de periode dat Meike veel in het ziekenhuis lag, waren de CliniClowns het enige wat haar op kon vrolijken. “Ze heeft het nog steeds over de CliniClowns”, vertelt Arjan. Hij herinnert zich nog goed het moment dat de CliniClowns langskwamen vlak na een positieve MRI-uitslag. “Ik had Meike al maanden niet zó horen schaterlachen. Dat was prachtig.”

Meike doneert zelf ook

De afgelopen maanden zijn ze dan ook hard bezig geweest met het ophalen van geld. Hun eerste donatie, die kwam van hun eigen dochter. Jantien: “Op een avond liep Meike naar haar kamer en even later kwam ze beneden met wat geld uit haar spaarpot. Voor ons, voor de fietstocht. Dat ze dat deed, is echt typisch Meike.”

Nu hebben Arjan en Jantien vooral heel veel zin in de beklimming van de Alpentocht op 22 september. Ze trainen wanneer ze tijd hebben en kijken uit naar de dag dat ze naar Frankrijk vertrekken. Arjan besluit: “Op de Mont Ventoux gaat het gebeuren. Daar komt alles samen.”
 
22 september fietsen Jantien en Arjan de Mont Ventoux op voor CliniClowns.
 

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Team Meike

Onder de indruk van het verhaal van Jantien en Arjan? Ben jij nu ook een beetje team Meike en wil je Jantien en Arjan sponsoren voor hun beklimming van de Mont Ventoux op 22 september? Dat kan door op onderstaande button te klikken!