×

‘Pim mag zijn wie hij is bij de CliniClowns’

De 11-jarige Pim heeft de CliniClowns al vaak ontmoet: in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, Circus CliniClowns en zelfs op school. De bezoekjes van de clowns vervelen hem nooit. "De directeur van Circus CliniClowns is Pim's held", vertelt moeder Anouk.

Pim is een vrolijke jongen die graag muziek maakt en pianospeelt. Hij heeft microcefalie, wat inhoudt dat hij is geboren met een kleinere schedel en daardoor met een verstandelijke beperking leeft. Maar muziek doet heel veel voor hem en de CliniClowns weten dat. Wanneer ze hem bezoeken, maken ze graag samen muziek. "Zo’n bezoekje van de CliniClowns haalt veel druk van de ketel, dat is zo fijn", vertelt Anouk.

Pim is al verschillende keren in het circus geweest, heeft de clowns in het ziekenhuis ontmoet en is afgelopen februari op bezoek geweest bij Juffrouw Clara en Joep in het CliniClowns College. Maar het duurde even voordat zijn voorkeur voor de clowns was aangewakkerd. "De eerste keer dat Pim in aanraking kwam met de CliniClowns vond hij het maar niks. Het duurde zo'n twee of drie keer voordat hij de clowns echt geweldig vond. Maar nu heeft hij het er in de twee dagen na het bezoek alleen maar over", vertelt Anouk. Pim's lievelingsclown is de directeur van het circus. "Dat is echt Pim's held."

"Bij de CliniClowns kan Pim zijn wie hij is en dat zorgt er ook voor dat het gezin kan ontspannen. Dat is zo knap aan het werk van de CliniClowns: ze voelen hem precies aan. Ze weten exact welke snaar ze moeten raken. De ene keer hebben ze het meteen door en de andere keer duurt het een paar minuten, maar het komt altijd goed."

De ouders van Pim zijn daarom ook donateur geworden. "De CliniClowns moeten zo lang mogelijk blijven bestaan. Heel veel kinderen kunnen hiervan genieten en wij dragen graag ons steentje bij om andere kinderen ook in de gelegenheid te stellen dit ook te ervaren."

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?