×

Quinty (5) en het zachte, roze beestje op een stokje

Vrolijk wiebelt Quinty (5) heen en weer op haar stoel. Haar hoofdje beweegt van links naar rechts, haar ogen volgen alles wat er gebeurt met CliniClowns Waldo, Flits en Silly. Vandaag openen de CliniClowns postbodes hun postkantoor op de Vlindervallei in Veenendaal.

Maar wat is dat? Uit een van de postpakketjes van de CliniClowns komt een raar, zacht, felroze beestje op een stokje! Quinty kijkt haar ogen uit. Als Waldo met het roze pluizebeestje bij haar komt, reikt ze met haar handjes naar voren. Wat een bijzonder diertje.

Enthousiast zwaait Quinty met het roze pluisje op een stokje in het rond. Het is net een gek toverstafje. Clown Waldo mag het beestje best even aaien van Quinty. Maar plots wordt het stokje langer… en langer… en langer! Totdat het roze diertje bijna bij Quinty’s buurman Sam op schoot ligt. Vol verwondering kijkt Quinty naar haar lange toverstaf met het roze pluisje.

Een verrassend momentje

Fieuw! Daar vliegt het beestje plots het lokaal door. Met de toverstaf in haar hand volgt Quinty het roze gevaarte. Dat is grappig! Het diertje vliegt alle kanten op, totdat het uiteindelijk bij groepsgenootje Daan belandt. Die ligt een beetje te slapen in de zitzak, maar voor zo’n bijzonder diertje kijkt hij graag even op. De kinderen van de Vlindervallei weten niet wat ze meemaken. Zo’n lief diertje met zulke gezellige CliniClowns, dat hebben ze nog nooit gezien.

De CliniClowns vormen een verrassend momentje op de dag voor de kinderen van de Vlindervallei. Hier is de de dagbesteding afgestemd op de praktische en sociale vaardigheden van de kinderen die een ontwikkelingsachterstand of beperking hebben. Hoewel ze zich vaak niet meer herinneren dat de CliniClowns geweest zijn, is het bezoek van de clowns zeker heel waardevol, vertelt Anke Krediet van de Vlindervallei. “Iedereen heeft een leuke, positieve ervaring gehad. Je merkt dat die fijne sfeer blijft hangen bij de kinderen.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?