×

‘Reyan zegt niet veel, maar ik zie dat hij geniet’

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

Reyan is zenuwachtig voor de ingreep vanmiddag. Hij is in zichzelf gekeerd en zegt niet veel. Maar zijn moeder Margreet ziet dat hij wél geniet van het spel van Stip en Fido. "Aan de manier waarop hij kijkt, zie ik dat hij het leuk vindt."

SuperReyan

Stip en Fido willen Reyan met hun spel een hart onder de riem steken. Onverstoorbaar spelen de clowns dat Reyan een superheld is. En SuperReyan heeft een cape nodig. Die geeft hem superkracht.

Ongelukkige val

Een beetje superkracht kan Reyan wel gebruiken. Bij de operatie vanmiddag wordt de tijdelijke stoma die hij een half jaar geleden kreeg, verwijderd, vertelt Margreet. De stoma was nodig, omdat Reyan na een ongelukkige val van het klimrek een gaatje in zijn darmen had opgelopen. "Met een stoma kon dat goed herstellen. Na de operatie, moet het allemaal goedkomen."

Echt iets anders

Margreet vindt het mooi dat de CliniClowns er zijn. "Reyan ziet ze nu voor het eerst. Zijn medische probleem is oplosbaar. Maar ik kan me voorstellen dat als je veel in het ziekenhuis ligt als kind, het heel leuk is dat de CliniClowns er zijn. Er zijn hier genoeg aardige mensen die voor je zorgen, maar een spel met de clowns is toch echt iets anders. Dat haalt je uit de sleur."

Luister mee met het bezoek van de CliniClowns aan Reyan.

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Olivier grijnst van oor tot oor

"Zodra Olivier de stem van clown Waldo hoorde, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."