×

Rida lacht zich suf tijdens verstoppertje met de clowns in het ziekenhuis

Als CliniClown Jop Rida eindelijk van zijn tablet weet los te krijgen, wordt het dolle pret in de ziekenhuisgang. Jop voelde die ochtend meteen al een connectie met hem. “Iedere keer dat ik hem deze ochtend trof, was er een lijntje tussen ons.”

Gegiechel

‘PFFFFF’, klinkt het keihard op de kinderafdeling van het Haarlemse Spaarne Gasthuis. Een verpleegkundige kijkt meteen verbaasd rond. Wat was dat nou? In de kleine speelruimte op de gang klinkt ondeugend gegiechel. ‘PFFFFF’.., hoor je weer. “Het lijkt wel een wind van een reus”, merkt de verpleegkundige droogjes op. CliniClowns Jop en Kers schateren het uit.
 
Naast elkaar op een bankje zitten ze giebelend met een ballon te prutsen. Ze blazen hem op en laten ‘m dan door de gang schieten. Ze hebben er de grootste lol mee, ziet ook Rida, die naast hen op een iPad speelt die aan de muur hangt. De jongen verblijft voor onderzoek in het ziekenhuis en hij verveelt zich stierlijk. Hij zag Jop en Kers al een paar keer langslopen, maar echt contact lijkt hij niet te willen maken. Zijn computerspelletje eist alle aandacht op.
 

Een lijntje

Joscha, die clown Jop speelt, ziet dat anders. “Iedere keer dat ik hem deze ochtend trof, was er een lijntje tussen ons.” Als ze even later uit een van de kamers komt, zit Rida nog steeds op de gang. Met een paar hupjes sprint ze naar hem toe, ze gaat resoluut vlak achter hem staan. Als hij naar links draait om achter zich te kijken, maakt ze een hupje naar rechts, zodat hij haar niet ziet. Huh? Rida wil over zijn rechterschouder kijken, maar Jop hupt meteen naar links. “Kiekeboe!” Jop begint te lachen, ook Rida proest het uit. Snel sprint Jop achter het muurtje van de speelruimte, ze is wéér uit beeld. Als Rida haar achterna gaat, sluipt ze een hoekje om. Rida lacht zich suf om dit potje ziekenhuisverstoppertje.

Klik

Joscha is blij dat ze Rida toch vrolijke momenten kon bezorgen. “Kinderen zijn makkelijk te verleiden tot spel, al duurt het bij de een soms ene hele ochtend voordat hij of zij erin duikt, terwijl de ander meteen los komt. Vanaf het allereerste moment dat ik een kind zie weet ik al: dit gaat lukken, of niet. Bij Rida voelde ik onmiddellijk een klik, al was dat voor anderen misschien niet meteen duidelijk. Gekkigheid uithalen vinden kinderen altijd leuk.”

Help je mee zodat we nog meer zieke kinderen en kinderen met een beperking afleiding en plezier kunnen brengen?