×

Rosalie is voor even CliniClown

Rosalie (5) wilde niet meer naar het ziekenhuis, totdat haar favoriete CliniClown haar droom liet uitkomen. CliniClown Moon regelde een ‘meeloopdag’ en voor even was Rosalie CliniClown Roosje. Moeder Sandra: “Ze was helemaal zichzelf en ging echt los, dat was zo mooi om te zien.”

CliniClown Moon weet maar al te goed dat Rosalie ook een CliniClown wil worden. Daarom is Rosalie vandaag in het ziekenhuis voor de verrassing van Moon: een meeloopdag.

“Een echte CliniClown heeft natuurlijk een rode neus”, oppert CliniClown Moon terwijl ze een rood neusje geeft aan Rosalie. “Nu moet je nog een clownsnaam hebben.” Samen denken ze even na. “CliniClown Roosje, perfect!” Ook moeder Sandra geniet: “Voor mij is dit super, ik heb weer een stralend kind, dit was heel hard nodig.” 

Rosalie en Moon gaan niet onvoorbereid op bezoek bij de kindjes. Samen leren ze een liedje en oefenen ze alvast de perfecte buiging. Als alles goed geoefend is vertrekken Moon en Rosalie naar de afdeling om daar de kinderen op te vrolijken. Een uur lang zingen en buigen CliniClown Moon en clown Roosje erop los.

Onbegrip

Sinds haar geboorte heeft Rosalie autisme en ontzettend veel moeite met prikkels. Dit heeft regelmatig als gevolg dat ze stopt met eten, slapen en soms zelfs met drinken. Rosalie raakt dan uitgedroogd en moet met spoed worden opgenomen.
 
Door deze problematiek kan Rosalie vaak niet met bij haar vriendjes spelen omdat het voor haar teveel prikkels kan geven. Een speelbezoek kan af en toe en moet dan goed gepland worden, anders zijn de gevolgen moeilijk te overzien. Voor Sandra is deze situatie ongelofelijk zwaar: “Voor de buitenwereld lijkt Rosalie een normaal meisje, maar wanneer ze thuiskomt barst het los. Ook op het schoolplein is er weinig begrip. Omdat je aan Rosalie niks ziet, begrijpen andere ouders vaak niet waarom Rosalie niet mee mag spelen.”

Genoten

Nadat Rosalie en Moon de kindjes op de afdeling hebben opgevrolijkt, is het feestje afgelopen. Het neusje gaat af en samen drinken CliniClown Moon en Rosalie nog wat.
“CliniClown Roosje is nu weer gewoon Rosalie”, concludeert Moon. Moeder Sandra kijkt met bewondering toe: “Zo’n afsluiting is zó belangrijk voor Rosalie. Vanwege haar autisme blijft ze anders hangen in het spel. Moon speelt hier perfect op in, geweldig.”
 
Voor Rosalie zijn de CliniClowns heel belangrijk, CliniClown Moon in het bijzonder. Bij de clowns kan ze zichzelf zijn en mag alles. Dat is zo belangrijk, vooral in een maatschappij waar ze zich altijd moet aanpassen.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?