×

'Rust'

Met onrustige geluiden en een nerveuze blik loopt een mevrouw de hele dag angstig heen en weer. Zij zit dan ook niet in de huiskamer waar CliniClowns Olga en Toos deze keer spelen. Maar als zij haar na afloop tegenkomen, ontstaat er iets moois.

Na hun bezoek aan een huiskamer lopen de CliniClowns Olga en Toos de gang op. Daar komen ze de mevrouw tegen. Ook vandaag ziet ze er nerveus uit. De clowns leggen hun spullen weg en CliniClown Olga pakt de doorleefde armen van de mevrouw vast. Al snel voelt ze dat de mevrouw op haar leunt. 

In slaap gevallen?

Een tijdje lang wiegen ze alleen maar heen en weer. Dit werkt al ontspannend op de normaal zo nerveuze mevrouw. Even is ze stil. Samen met de clowns beweegt ze van links naar rechts. Totdat de clowns proberen of ze ook van achter naar voor wil meebewegen. Maar dat gaat niet en tegelijkertijd merkt een verzorger van de afdeling op: “Ze is in slaap gevallen!” De mevrouw is leunend op de armen van de clowns eindelijk in diepe rust gekomen. 

Het is goed

Op het moment dat de verzorger zijn handen op de mevrouw bij haar middel wil leggen, opent zij haar ogen. Samen lopen ze naar de bank om daar rustig te gaan zitten. De clowns nemen plaats naast de mevrouw. Ze zingen met weinig woorden een lied. “Het is goed”, herhalen de clowns steeds. De vrouw ontspant en ze blijft rustig zitten. 

Onrust terug als contact weg is

Na een tijdje moeten de clowns verder. CliniClown Toos staat op, maar de mevrouw lijkt het niet door te hebben. CliniClown Olga zit wat meer verstrengeld met de mevrouw en heeft meer moeite om voorzichtig op te staan. En wat gebeurt er tot verbazing van de clowns? De mevrouw blijft rustig zitten. Vaak komt de onrust terug als het contact weg is, maar nu niet. De clowns gaan verder op bezoek bij een andere huiskamer. Na een tijdje kijken ze nog even om het hoekje van de huiskamer met de mevrouw.

Ze zit nog steeds in alle rust op de bank.

Help mee, steun CliniClowns

'Jij bent toch dat meisje'

“Jij bent toch dát meisje?” Een bewoonster op een zorginstelling kijkt CliniClown Hansje vragend aan. Zonder te weten wat de mevrouw bedoelt, beaamt Hansje dat zij inderdaad dát meisje is. Tevreden knikt de mevrouw.

‘Ze wilde bijna niet meer mee naar huis’

Vorig jaar werd bij Marleen (6) leukemie ontdekt. Sindsdien moet Marleen geregeld naar het ziekenhuis. Daar leerde ze de CliniClowns kennen, die haar hielpen door de vervelende momenten heen te komen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.