×

‘Samen duik je het plezier in’

Mathijs Scheeper speelt als clown Hup in Circus CliniClowns. In de wasserij van clownsstad Verbaast neemt hij gezinnen mee in de belevingswereld van het circus. “Juist dat iedereen er mag zijn, is de schoonheid van het Circus.”


 

CliniClown Hup zit samen met de kinderen en ouders om de wasserijtobbe van de circustent. Hup gooit zijn handen beweeglijk in de lucht. Vele verwonderde oogjes kijken wat er zal gaan gebeuren. “Ik ga met mijn hoofd in het water!”, roept clown Hup. Al snel duiken ook alle andere hoofdjes en handjes enthousiast in de tobbe vol sopbellen. “Spetter, spetter spatter, spatter, spat, spat”, klinkt er uit de wasserij. 

Circus CliniClowns is een interactieve voorstelling voor het hele gezin. Hier kan iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden genieten van een dagje uit. “Met z’n allen heb je plezier en ieder met zijn eigen energie en op zijn eigen wijze. Samen vormt dat een wolk van nieuwe energie. Dat is voor mij het allermooiste contact”, vertelt Mathijs Scheeper, alias CliniClown hup. 

Mathijs Scheeper werkt al zes jaar als CliniClown in het ziekenhuis. Sinds vorig jaar zet hij zijn talent ook in voor Circus CliniClowns. “Na mijn carrière als danser ben ik gaan werken in de zorg. Toen ik daar het effect van de CliniClowns zag, ontdekte ik een nieuwe weg waarbij een traan even belangrijk is als een lach. Ook plezier hebben is een serieuze daad in het leven. Ik ben blij dat ik dat nu ook in Circus CliniClowns aan het hele gezin kan geven.”

Aan de rand van de wasserijtobbe zit nu ook Isa. Ze is net uit haar rolstoel gehaald om mee te kunnen spelen. Verlegen naast clown Hup bekijkt Isa wat er om haar heen gebeurt. “Ik zie haar en zij ziet mij. Even hadden we een momentje samen. Je past het spel aan op de situatie van het kind. Zo kun je in het groepscontact ook af en toe uitstappen naar één op één contact. Dat zijn allemaal momenten die ervoor zorgen dat je met elkaar het plezier gaat induiken”, vertelt Mathijs.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?