×

‘Samen duiken we in een prettige bubbel'

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.

Het blijft spannend, die pijnlijke prik. Omdat Liz in de vervroegde puberteit zit, krijgt ze maandelijks ‘groeiremmers’ ingespoten. "In het begin had ze dagen van tevoren al buikpijn van de stress", vertelt moeder Karin.

Gelukkig is CliniClown Pula er weer om Liz af te leiden. Het spel begint meteen als ze elkaar zien: om beurten blazen ze kleurige stukjes tule en veertjes omhoog. Liz straalt. Ze gaat helemaal op in het woordloze contact.

Zelfs tijdens het vervelende moment van prikken, blaast Liz nog dapper naar Pula’s rode veertje. ‘’Blaasspelletjes halen spanning uit de spieren’, ’ legt Karin uit, terwijl haar dochter nu mooie bellen naar haar grote vriendin blaast.

‘’Door Pula denkt Liz even niet aan die vervelende spuit. Ze ervaart zo minder pijn.’’ Liz giechelt. Pula: ‘’Ze voelt zich even niet ziek. Samen duiken we in een prettige bubbel, weg van de spanning.’’

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.