×

Samenwerking CliniClowns en VUmc officieel

Al twintig jaar komen de CliniClowns op bezoek in het VU Medisch Centrum, maar afgelopen dinsdag 17 oktober tekende directeur Coen Abbenhuis in het ziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst met het Amsterdamse ziekenhuis. Onder het toeziend oog van CliniClowns Nop, Neel, Boem en Toffie werden belangrijke, staande afspraken officieel vastgelegd.

Elke week brengen CliniClowns een bezoekje aan zieke kinderen op de kinderafdeling, de dagbehandeling, de gipskamer en de poli in het VUmc. Chris Polman, lid van de Raad van Bestuur: “We zijn heel blij dat de CliniClowns, in de personen van clowns Nop en Neel, al twintig jaar de kinderen bezoeken. Met deze overeenkomst wordt een jarenlange samenwerking onderstreept.”

In de huiskamer van het ziekenhuis tekenen, naast Chris Polman, ook hoofd Kindergeneeskunde Hans van Goudoever en CliniClowns directeur Coen Abbenhuis de overeenkomst. Ook Coen is tevreden dat de afspraken vastgelegd worden. “Onze professionele clowns staan voor kwaliteit. Met deze overeenkomst omarmt het ziekenhuis het vertrouwen in de aanpak en het effect van CliniClowns.”

De CliniClowns bezoeken meer dan honderd ziekenhuizen en het uiteindelijke doel is een samenwerkingsovereenkomst met hen allemaal te sluiten. Het feestelijke moment in het ziekenhuis in Amsterdam is een mooie stap in de goede richting en wordt dan ook vrolijk afgesloten met een rode neus en een taartje voor alle aanwezigen.