×

Schwalbes en pingels in het ziekenhuis

Stoere Vayènn wacht met haar handen in haar zij op de drempel van haar kamer in het AMC ongeduldig op de Cliniclowns. Flarden gelach en gekke clownsmuziekjes fladderden vanochtend al vanaf de gang bij haar naar binnen. Ze maakten Vayènn razend nieuwsgierig. Ein-de-lijk: daar heb je Boem en Bidoe.

Losjes voetballend met een rode neus als bal stiefelen ze haar kant op. Terwijl Boem houterige pogingen doet de bal te veroveren, danst superspits Bidoe Messi-achtig door de gang. Hij geeft zichzelf een voorzet, haalt uit… raak! De bal landt precies tussen de voeten van Vayènn. Bidou en Boem geven elkaar een high five. Kat in het bakkie, zie je de slungels denken als ze hun kleine tegenstander opmerken.

Maar Vayenn gooit meteen de beuk erin. De clowns hebben nog niet met hun ogen geknipperd of Vayènn puntert strak terug en poort Boem. Tussen zijn benen door rolt het balletje plagerig verder. Goal! Boem maakt nog snel een sullige schwalbe in de hoop dat het doelpunt wordt afgekeurd, maar Vayènn moet alleen maar hard lachen.

Trots kijkt Vayènn haar opeens bibberige tegenstanders aan. Op zulke slimme tactieken en onverwachte counters hadden ze niet gerekend. Ze worden echt afgedroogd. Tot Team Messi opeens een strafschop krijgt. Wordt die dubieuze beslissing hun redding?

Maak nog meer bezoeken zoals deze mogelijk...

​De druk loopt op, maar Vayènn oogt onbewogen. Bidoe neemt een aanloop in slow motion, maakt vervolgens als afleidingsmanoeuvre twee gekke tussenstapjes en dan: bam…Een keiharde pingel. Het publiek op de gang houdt de adem in. Niet te geloven, Vayenn houdt de strafschop! En dat niet alleen, ze tikt ‘m weergaloos omhoog en schiet hem in één magistrale beweging terug. Doelpunt! Gewonnen!

Vayènn straalt. Bidoe en Boem kijken sip. Apetrots neemt de winnares haar onderscheiding in ontvangst: een rode neus. Ze schatert als Bidoe hem op haar neus zet. Vayènn vindt het geweldig, ziet ook vader Hans. “Zo leuk! Ze stond steeds om het hoekje te kijken of de clowns al kwamen. Het gaf ook wel wat spanning. Heel even keek ze de kat uit de boom, maar vervolgens ontstond een mooie interactie.”

Zijn dochter moet geopereerd worden vanwege een open ductus Botalli (ODB), een open verbinding tussen de aorta en de longslagader, waardoor zuurstofrijk bloed terug naar het hart stroomt. Kinderen met die aandoening blijven soms achter in de groei en kunnen kortademig of benauwd zijn. “Het spel met de clowns breekt echt de dag hier.”

Samen kunnen we nog meer kinderen, zoals Vayènn, mooie geluksmomenten bezorgen. Help je mee met een (extra) gift?

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Britt trekt de CliniClowns overal mee naartoe

In de verte klinkt muziek. De 6-jarige Britt ligt op bed en begint al te lachen. De CliniClowns komen regelmatig langs om er samen met haar een feestje van te maken. Met een accordeon en een gitaar vullen ze de kamer van Britt met gezelligheid.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?