×

De kracht van de CliniClowns

Ze wil de nieuwe Lieke Martens worden, maar voetballen is er even niet bij voor Naomi (11). Sinds haar voet tussen de grasmaaier kwam, moet ze regelmatig naar het ziekenhuis. Gelukkig zorgen Tup en Pier voor vrolijke afleiding.

"Hé Tup, een ingepakte voet, zie je dat?", fluistert Pier, als de twee samen over de gang op de kinderafdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden lopen. "Ja Pier, en kijk nou, er zit een meisje aan vast!", signaleert Tup. Het meisje is Naomi, ze zit na de zoveelste voetoperatie in een rolstoel, één been ligt in een beensteun. Ze gniffelt wat als ze die rare CliniClowns ziet, haar kleine broertje vindt het vooral erg spannend. "Stel je eens netjes voor, Pier", zegt Tup streng. Dat doet Pier zo klungelig, dat Naomi nu echt heel hard moet lachen. Haar broertje giechelt mee. Na een ingewikkelde voorstelronde staan ze met elkaars handen vast in een vrolijk kringetje om de rolstoel heen.

Een drama

Moeder Sabrina vindt het prachtig. “Zo fijn als je je kind weer even plezier ziet hebben”, verzucht ze. De familie heeft een behoorlijk heftige tijd achter de rug. Wat enkele maanden geleden begon als een middagje onbezorgd in de tuin werken, eindigde als een drama. Naomi’s voet kwam tussen de grasmaaier, haar teen lag er bijna geheel af. “Het is een zitmaaier, Naomi maait al jaren, dus we weten nog steeds niet precies wat er is gebeurd. Een kwestie van afschuwelijke pech.” Er is door de artsen gevochten om haar teen te behouden, nog steeds ondergaat Naomi vervolgoperaties. “Een huidtransplantatie om haar teen weer te bedekken ging niet goed, toen moest ze twee weken in het ziekenhuis blijven. Uiteindelijk is de huid gered. De teen zit er, iets ingekort, nog aan. We gaan de goede kant op, al zijn we er nog lang niet”, zegt Sabrina.

De kracht van CliniClowns

Naomi zelf blijft er dapper en sterk onder. “Ze heeft één droom, ze wil de nieuwe Lieke Martens worden. Lieke is haar grote voorbeeld en voetballen is haar leven. Die drive en die droom helpen haar er doorheen.” Voorlopig zal Naomi de CliniClowns nog regelmatig treffen, want de operaties zijn nog niet klaar. “Vanochtend kwamen ze nog langs. Naomi lag helemaal dubbel. Terwijl ze zich de eerste keer nog afvroeg of ze er niet te oud voor was. De CliniClowns benaderen de kinderen op een fantastisch subtiele manier, perfect passend bij de leeftijd van het kind. Simpel, klein spel, maar zó doeltreffend, dat is echt de kracht van de CliniClowns.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?