×

Sluwe plannetjes op de CliniClowns App

Vertwijfeld kijkt CliniClown Soest om zich heen. Dan richt zijn blik zich op de webcam voor hem. “Ja, Dylan: clown Dikkie zou er ook zijn, maar… ik ben hem kwijt…” Vol aandacht kijkt de 10-jarige Dylan naar de CliniClowns App op de tablet voor hem, want hij ziet Dikkie wel. “Daar! Hij zit in de bosjes!”

Dylan is een van de kinderen van De Bodde in Tilburg en op zijn school heeft hij regelmatig contact met de CliniClowns via de CliniClowns App. “Een feestje”, noemt leerkracht Dianne het. Zij vindt het contact met de CliniClowns voor de verstandelijk beperkte kinderen van De Bodde erg belangrijk. “Voor de kinderen is het echt even ontspannen.”
 
Dat geldt zeker ook voor Dylan die niet veel later zit te schateren om de gekke clowns. Dikkie plaagt clown Soest de hele tijd en Dylan helpt hem daar graag bij met sluwe plannetjes. “Je moet de stoel van Soest weghalen, Dikkie!”, roept Dylan enthousiast, terwijl Soest verderop nog steeds op zoek is naar Dikkie.

Vertrouwen tussen clown en kind

Als Soest even later terug is en op zijn stoel wil gaan zitten, buitelt hij zo achterover. Met een stralend gezicht slaat Dylan met beide handen op zijn bovenbenen van plezier. Dianne vertelt: “Juist op dit soort momenten zie je dat de kinderen er enorm van genieten. Dylan is autistisch, maar met de clowns kan hij alle kanten op. Dat is heel erg leuk om te zien.”
 
Volgens Dianne zit de kracht van de CliniClowns, ook bij het videobellen via de CliniClowns App, in hoe snel ze het vertrouwen van de kinderen weten te winnen. “Naarmate het contact vordert, zie ik echt meer interactie tussen de kinderen en de clowns”, vertelt de leerkracht. “Het is zo echt van toegevoegde waarde voor de kinderen op De Bodde.”
 
Dylan wil ook clown Soest wel even helpen om Dikkie te plagen. Wanneer Dikkie gezellig met Dylan zit te kletsen, pakt Soest zijn clownsmaatje lekker terug door een grote doek over zijn hoofd te gooien. Dylan lacht uitbundig om het geklier van de CliniClowns. Hij wil bijna geen afscheid nemen, wanneer de clowns het videogesprek afsluiten met een muzikaal “Dag, Dylan, we gaan er weer vandoor!”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?