×

Statiegeldactie Dirk van den Broek voor CliniClowns gestart

‘De CliniClowns hebben onze tijd in het ziekenhuis een stuk prettiger gemaakt’, vertelt Chantal, moeder van Fayenne. Ze doen daarom graag wat terug voor CliniClowns. Samen met CliniClown Boem leverden ze lege flessen in bij Dirk van den Broek in Zwanenburg en gaven hiermee het startschot voor de landelijke statiegeldactie voor CliniClowns. 

Fayenne had leukemie en kent de CliniClowns uit het AMC waar ze twee jaar lang elke week chemokuren kreeg. Moeder Chantal: ‘Of Fayenne nou vrolijk was of bozig, hun bezoekje bracht altijd iets teweeg. Er is zoveel dat moét, dan is het geweldig als er opeens iemand binnenkomt die je aan het lachen maakt. En wij en haar zussen en broertje genoten net zo hard. De CliniClowns weten echt precies hoe ze contact moeten maken, ze voelen dat haarfijn aan.’

Gesteund door Dirk

Dit is het zesde jaar dat klanten van Dirk van den Broek hun statiegeldbonnen kunnen doneren aan CliniClowns. Tara van Klooster, goede doelen coördinator bij de supermarktketen, vult aan: ‘CliniClowns doet ontzettend belangrijk werk en daar levert Dirk van den Broek graag een bijdrage aan. We faciliteren de actie in al onze supermarkten, maar uiteindelijk zijn het onze klanten die hun statiegeldbonnen schenken. Zo kunnen ze echt iets betekenen voor kinderen als Fayenne.’

Over CliniClowns

Lever je flessen t/m 24 maart in bij Dirk van den Broek en steun zo CliniClowns!

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.

Doe je ook mee? Lever je flessen t/m 24 maart in bij Dirk van den Broek en steun zo CliniClowns!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?