×

Teun (8) helemaal op zijn gemak in het College

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt nog graag terug aan Teuns enthousiaste gezicht in het College. “Het was een hele gave ervaring.”

Uitjes naar een pretpark zijn voor Teun niet makkelijk. Omdat hij het syndroom van Down heeft is veel drukte voor hem niet te overzien. “Teun raakt snel overprikkeld en wordt dwars. Aan het eind van zo’n dag is hij enorm moe.” Een bezoek aan het College kan wel, daar krijgt Teun juist veel energie van. Karin: “Alles was zo mooi afgestemd. Het was verzorgd en compleet: heel bijzonder”. 

Teun heeft een Cochleair Implantaat, een soort elektronisch gehoorapparaatje. Hierdoor krijgt Teun wel geluid mee, maar bij veel rumoer hoort hij niet alles. “Met de clowns ging het gelukkig heel soepel, doordat ze veel non-verbaal overbrengen.” Met clown Kees beleefde Teun de grootste lol. Hij kijkt nog graag naar de foto van Kees die ze thuis op de koelkast hebben gehangen.

In de interactie met de clowns zag Karin de toegankelijkheid van Teun. “Vaak sluit hij zich af als het te veel wordt, maar hier werd hij heel open. Hij was helemaal op zijn gemak.” Zo kon Teun volledig genieten van alles wat er gebeurde. “Hij wilde wel honderd keer in de spiegel kijken en het pannenkoeken eten was helemaal geweldig”, vertelt Karin.

Clown Kees herinnert zich Teun nog goed. Het meest bijzondere moment ontstond na het pannenkoeken eten. Teun speelde met zijn poppen Bert en Ernie. “Hij leek helemaal in zijn eigen wereld en sloot zich af van alles om hem heen.” Maar toen begon clown Kees plots te blaffen. Ze was veranderd in een hondje. Teun opende zich en clown Kees mocht zijn wereld binnenwandelen. “Ik mocht heel dichtbij komen. Een heel bijzonder moment.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Jungle romance in het ziekenhuis

Kleine Lizzy (3) krijgt vandaag weer haar chemo-infuus. Maar eerst heeft ze nóg iets belangrijks te doen: een apenbruiloft maak je niet iedere dag mee.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?