×

Timo en zijn magische kauwgom truc!

Timo (5) heeft diabetes type 1 en ligt daarom in het ziekenhuis Bernhoven. Hij holt zijn ziekenhuiskamer uit met een ‘magisch’ kauwgompje in zijn hand als hij clown Moon in de gang hoort lopen. “Wil je een kauwgompje?” vraagt Timo met een grijns op zijn gezicht. Moon probeert het kauwgompje te pakken, maar wat gebeurt er nu? Zoef! Haar vingers vliegen er razendsnel langs.

Ze probeert het nog een keer maar weer vliegen haar vingers er vliegensvlug langs  “Timo, het lukt niet… Hoe kan ik nou een kauwgompje pakken?” Timo wijst haar ringvinger en pink aan. Met die vingers moet het wel lukken. Moon denkt even na. Hoe gaat ze dit oplossen? Dan tovert ze een gekleurd doekje uit haar tas. Ze wikkelt hem om haar andere vingers zodat ze niet in de weg zitten en probeert met haar ringvinger en pink opnieuw een kauwgompje te pakken. Met wat moeite probeert ze het niet één, twee keer maar zelfs drie keer. Tot … PANG!!! Een keiharde knal vult de gang van ziekenhuis Bernhoven. Moon schrikt zich kapot. Wat was dat nou?

“Het was helemaal geen kauwgom, maar nep kauwgom!” zegt Timo schaterlachend. “Wat kan jij goed grapjes maken zeg, Moon is er echt wel ingetrapt!” zegt clown Moon terwijl ze met Timo meelacht. Samen zitten ze op de grond nog na te lachen van de geweldige grap van Timo en met een dikke knuffel nemen ze afscheid van elkaar. Moeder Kim: “Het maakte Timo zo vrolijk en opgewekt toen Moon langs kwam. Door haar kon Timo even alle zorgen rondom het prikken vergeten!"

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?