×

Tip: samen spelen maakt alles makkelijker!

Trui over je hoofd, linkerarm door de linkermouw, rechterarm door de rechterkant; zo ingewikkeld lijkt aankleden niet. Toch kan het een flinke uitdaging zijn om zoon- of dochterlief op tijd aangekleed aan de ontbijttafel te krijgen. Door het spelenderwijs te doen, gaat dat een stuk makkelijker – en gezelliger - bedachten de CliniClowns. Ze helpen je daarom graag een handje met een leuke tip.

CliniClowns vervelen zich nooit. Dat komt omdat ze alles altijd nét even anders doen. Vaste gewoontes kennen ze niet. Geen dag in het leven van een clown is hetzelfde, want dat zou veel te saai zijn. Kinderen vinden de dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld aankleden, ook vaak saai. Gelukkig weet clown Bes daar wel iets op: spelletjes. Want spelend is er veel meer mogelijk. 

‘Waarom niet eens wat anders?’, zou je je kunnen afvragen als iets begint te vervelen. In plaats van rustig en netjes je kleren aan te trekken, kan je alles ook zo snel mogelijk doen. Of juist in slow motion: ontzettend traag, alsof je door de ruimte zweeft. Zo’n spelletje slaat een kind niet snel over. Clown Bes: “Vraag je kindje om zich al springend aan te kleden. Kijk maar eens hoe snel kinderen dan hun kleren aantrekken!” 

Natuurlijk kun je zelf ook meedoen; een wedstrijdje geeft uitdaging. Terwijl je zelf probeert je sokken aan je voeten te krijgen, zie je in je ooghoek je kind waarschijnlijk al springend bij deur met zijn schoenen. Een vliegende start van de dag en je kind gaat zelfs vrolijker naar school.

Kun jij ook wel een speelse, frisse blik van onze clowns gebruiken, voor nog meer van dit soort uitdagingen binnen het gezin? Download dan het gratis boekje met tips van de clowns.