×

'Toen de clown de deur opendeed, rolden de neuzen de trap af!'

Teun kende de CliniClowns al van het ziekenhuis. Of eigenlijk van meerdere ziekenhuizen. Want sinds september vorig jaar bij dit dappere ventje leukemie werd geconstateerd, kwamen er heel wat ziekenhuizen voorbij en gelukkig ook heel wat CliniClowns. Een bezoekje aan het CliniClowns College was voor hem echt een feestje!

Samen met broertje Wout (3) en zijn ouders kreeg Teun (4) eind mei een twee uur durende rondleiding door het CliniClowns College. “Teun was nog niet zo lang uit het ziekenhuis en had door de behandeling flink wat jeuk, maar in het CliniClowns College vergat hij het helemaal”, vertelt moeder Sabine. “Hij genoot zo van het moment!”.

Gekke clowns

“Sinds een paar maanden, is het iets rustiger voor Teun”, gaat Sabine verder. “Hij krijgt sondevoeding en gaat nu één keer per week naar het Sophia kinderziekenhuis voor een chemobehandeling. Hij gaat elke dinsdag en daar heeft hij geluk mee, want de clowns komen altijd precies op dat moment een bezoekje brengen. De gekke clowns noemt hij ze, omdat ze altijd gekke dingen doen. Ook al is hij niet elke keer in de stemming, ze weten heel goed door zijn humeur heen te prikken. Er is nog geen moment geweest dat ze hem niet wisten op te vrolijken.”

Verrassingseffecten

Ook in het CliniClowns College weten de clowns Teun meteen te verrassen en geniet Teun met volle teugen. “De conciërge en de clown leidden ons door de school waar de clowns worden opgeleid. Hij herkende meteen al zijn naam op het bord. En toen kwamen de verrassingseffecten. Die waren echt geweldig. Laatjes die openschoten. Post wat rond vloog en een geheime zolder gevuld met rode neuzen. Toen de clown de deur opendeed, rolden de neuzen de trap af! Wat Teun heel grappig vond.”

'Domme dingen'

Vooral de ‘domme dingen’ die de clowns doen, bekijkt Teun met grote ogen. “Hij vindt die ‘domme dingen’ fantastisch! De clowns waren de sleutel kwijt en voor hem is het dan zo leuk dat hij de sleutel vindt. Dan voelt hij zich helemaal groot. Of met het bakken van de cake. Toen de clowns de eieren weer kwijt waren. Dan gaat hij helemaal in het spel op en is hij echt uitbundig. Teun heeft dan ook de perfecte leeftijd voor deze beleving”, vertelt Sabine lachend.

Een hele beleving

Dol enthousiast ging het gezin weer naar huis. Sabine: “Ook als gezin was het super leuk. Omdat de kinderen zo genieten, genoten wij ook. We zouden zo weer terug willen. Ik raad het iedereen aan! Het is echt een beleving.”

> Meld ook iemand aan voor het College

Ken je ook iemand die een bezoek aan het CliniClowns College verdient? Meld hem of haar dan gratis aan!

Wie meld jij aan?

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Samen duiken we in een prettige bubbel

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.