×

'Toen de clowns langskwamen, zag ik de sprankeling in zijn ogen'

Fabian is 4 jaar en heeft ESES en het Landau Kleffner sydroom, een ernstige vorm van onzichtbare epilepsie. Daarom ligt hij geregeld in het ziekenhuis. Gelukkig komen clowns Flits en Fido bij hem langs met hun muziekinstrumenten.

Sprankelende ogen

Fabian is een rustig jongetje met een eigen willetje. Hij is dol op gamen en is vooral fan van Mariospelletjes. Eén keer per maand ligt hij voor 3 dagen in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. Zo’n bezoek van de clowns zorgt dan echt voor afleiding en ontspanning.

“Toen de clowns langskwamen in het ziekenhuis, zag ik de sprankeling in zijn ogen. Ze deden het heel leuk met hun instrumenten. Fabian moest op de neus drukken en de clown blies op een instrumentje, waardoor Fabian dacht dat het geluid uit de neus kwam!”, vertelt Jessica, de moeder van Fabian, enthousiast.

Kaartje

"Ik had nooit gedacht het zo mee te maken."

 “Fabian kreeg van de clowns een kaartje, hij was er helemaal weg van. Ik zag echt de blijdschap in zijn gezichtje. Ook al was het bezoekje maar 10 minuten lang, hij vond het gewoon geweldig. En ik ook! Ik had nooit gedacht het zo mee te maken.”

Niet bang meer

“Als hij in de puberteit belandt kan hij over deze ziekte heen groeien, maar tot die tijd moet hij behandeld worden. In het begin was hij bang in het ziekenhuis, maar nu is hij gelukkig niet zo bang meer. De CliniClowns zetten kinderen echt even op een andere gedachte. Dat vind ik mooi om te zien.”

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Samen duiken we in een prettige bubbel'

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.