×

‘Van de CliniClowns werd ik weer blij’

Demi was 7 toen zij in het ziekenhuis lag en voor het eerst een CliniClown zag. Nu, twee jaar later, houdt zij haar spreekbeurt over CliniClowns en vertelt ze over haar ervaring. “In het ziekenhuis liggen was helemaal niet leuk, maar van de CliniClowns werd ik weer blij.”

Op zevenjarige leeftijd werd er bij Demi een gaatje in haar hart ontdekt en werd ze in het ziekenhuis opgenomen voor een openhartoperatie. “Ik vond het heel spannend omdat ik nog nooit geopereerd was”, vertelt ze. De operatie verliep gelukkig voorspoeding. Na een aantal dagen herstellen, kwamen de CliniClowns langs.

Ze kende de CliniClowns wel, maar had ze nog nooit in het echt gezien. “Ze deden allemaal trucjes en ze maakten grapjes. Ik werd er echt vrolijk van”, vertelt ze. Tijdens het bezoek van de clowns kon zij het ziekenhuis vergeten en even onbezorgd lachen. “De CliniClowns zijn super tof!” 

Spreekbeurt

Daarom houdt ze nu, twee jaar later haar spreekbeurt over CliniClowns. “Ik wilde kinderen die nog nooit in het ziekenhuis hadden gelegen, vertellen hoe blij kinderen worden als er CliniClowns langskomen. En dat ze kinderen helpen en ze weer laten lachen.”

De klas was heel enthousiast en Demi kreeg een goed cijfer. “Ik kreeg een 8,5 en één kindje zei zelfs dat ze later ook CliniClown wilde worden!”

Help mee, steun CliniClowns!

Laat zieke kinderen weer kind zijn

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

‘De clowns hielpen haar uit de pijn te stappen’

CliniClowns Plip en Silly hebben het 'Paarse Plakbandvirus'. De vijfjarige Merel ligt in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en begint te stralen wanneer zij hen een handje kan helpen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.