×

'Van een lastige situatie naar een mooi moment'

CliniClowns Hansje en Toos betreden een woonkamer. Daar treffen ze drie medewerkers van de zorginstelling, zittend naast een meneer met dementie. De drie medewerkers kennen de clowns nog niet.

De clowns kennen de man die aan tafel zit al wel. Maar nu merken de clowns op dat hij achteruit is gegaan. De clowns schatten opnieuw in hoe zij hem kunnen benaderen, hij lijkt namelijk een beetje teruggetrokken. Terwijl CliniClowns Hansje en Toos spelen, maakt een van de medewerkers een opmerking tegen de meneer: “Je snapt er helemaal niks van hè.” Oei, denken de clowns, dat is geen fijne opmerking. En dat kan erg afleiden.

Maar dan gebeurt er iets onverwachts. “Hee, jouw ene been is korter dan de andere!” roept de meneer terwijl hij naar de benen van CliniClown Hansje tuurt. “Och, ja..” ziet ook Hansje nu. Hansje draagt om één knie een kniebescherming, maar het zit een beetje gek. Het lijkt daarom net of haar ene been korter is dan het andere.

“Wat moeten we nu doen?” vraagt ze sip. Vastbesloten antwoordt de meneer: “Ja, die moet er natuurlijk af!” Nou, dan moet het been maar op de operatietafel. Hansje gooit haar been op tafel. Ze vertelt de meneer dat het aan hem is om dit op te lossen. En dat gaat hij doen ook!

Opgelost!

“Wat hebben we nodig?” vragen de clowns. “Een zaag!” besluit de meneer, dus gaan de clowns op zoektocht. Ook de medewerkers helpen zoeken. Al snel vinden ze een mes, dat  kan best door als zaag. Na ‘de operatie’ verbindt de man het been van Hansje met een elastiek dat door CliniClown Toos op de operatietafel is getoverd. Het been is beter, het probleem opgelost.

“Ja hoor! Die doet het weer goed!”, stelt CliniClown Hansje vast, terwijl ze haar been weer neer zet. “Dan kan je ook wel even laten zien hoe goed ‘ie het weer doet!” oppert Toos. Dat is een heel goed idee. CliniClowns Hansje en Toos dansen op de melodie van een ukelele. Zo blijkt dat het been van Hansje weer helemaal prima is. De meneer zit zo in het spel van de clowns, dat hij ook hier in mee gaat. Hij geniet van de muziek en het gedans van het duo. Een situatie die eerst zo lastig leek, heeft toch tot een heel mooi moment geleid. 

Help mee, steun CliniClowns!

'You are my sunshine'

Met subtiele opgewektheid treden de CliniClowns al zingend de huiskamer van de zorgwoning binnen. Hier ontvouwt zich het beeld van mensen met dementie die onbewust op zoek zijn naar helderheid in hun mistige dagen.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

'Wanneer hij de CliniClowns ziet, fleurt hij helemaal op'

‘Hij is altijd vrolijk als hij de CliniClowns ziet!’ vertelt de moeder van Olivier (2). Het complexe ziektebeeld van Olivier zorgt ervoor dat de familie regelmatig langs het ziekenhuis moet.