×

Mijn werk als clown Blos

Wendy is al meer dan 12 jaar verbonden aan CliniClowns. Momenteel is ze als clown Blos te zien in het CliniClowns College, in de schoolvoorstelling 'Er was eens...' en in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Enthousiast vertelt ze over haar werk.

"Ik voelde me erg geraakt en tegelijkertijd zo trots om dit met het gezin te mogen delen."

"Het geeft heel veel voldoening een ziek of gehandicapt kind een moment van afleiding en plezier te geven. Mijn passie voor theater maken en gevoel voor kwetsbare kinderen vloeien samen in clown Blos. Het samen beleven en in contact zijn met alle zintuigen verbindt Blos met de kinderen die ze ontmoet."

"Ik herinner me de zwaar gehandicapte jongen die met zijn ouders en broertje naast me zat tijdens een voorstelling van Circus Boemtata, de voorloper van Circus CliniClowns. Met z’n vieren deinden we arm in arm mee op de muziek. Er ontstond een soort dialoog van geluiden tussen Blos en deze jongen. We begrepen elkaar, er was puur contact. Moeder zat met tranen in haar ogen te genieten van haar zoon. Ik voelde me erg geraakt en tegelijkertijd zo trots om dit met het gezin te mogen delen."