×

'Superheld Reyan is klaar voor zijn operatie'

Dagelijks zorgen tientallen CliniClowns door heel Nederland voor vele bijzondere momenten. Ze helpen kinderen even te ontsnappen aan de vaak pijnlijke of vervelende werkelijkheid. 

Reyan is zenuwachtig voor de ingreep vanmiddag. Hij is in zichzelf gekeerd en zegt niet veel. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten Stip en Fido de spanning bij Reyan wat te temperen. Zijn moeder Margreet ziet dat hij geniet van het spel. "Aan de manier waarop hij kijkt, zie ik dat hij het leuk vindt."

Maar het effect van de clowns gaat veel verder dan een tijdelijk moment van positieve afleiding. De vrolijke CliniClowns bereiken ook hele andere serieuze resultaten.

Het effect van CliniClowns

Uit veel onderzoeken weten we dat het contact met CliniClowns positieve effecten heeft op de behandeling van een kind. En deze effecten zijn niet kinderachtig!

Hieronder een aantal voorbeelden:

Stressreductie

Stressreductie

Stress is voor niemand goed. En al helemaal niet voor een kind in een moeilijke gezondheidssituatie. CliniClowns brengen de ontspanning die de kinderen nodig hebben om op krachten te komen.

Draaglijker maken van pijn

Draaglijker maken van pijn

Wetenschappelijk studies hebben uitgewezen dat lachen een positief effect heeft op de pijnbeleving. Door vrijgekomen endorfine en positieve afleiding kunnen kinderen pijn vaak beter en langer verdragen.

Effect op bloeddruk, koorts en ademhaling

Effect op bloeddruk, koorts en ademhaling

Een bezoek van CliniClowns kan ook echt lichamelijk positieve effecten hebben. Dat was in 2011 de conclusie van een onderzoek naar het effect van clownsbezoeken op de hoogte van bloeddruk, koorts en de frequentie van ademhaling.

Empowerment

Empowerment

Om beter te worden of te revalideren heb je kracht en energie nodig. CliniClowns geven kinderen zelfvertrouwen en weten ze spelenderwijs te motiveren om de behandeling beter aan te kunnen. Met betere resultaten tot gevolg!

Een extra gift, een extra resultaat

Om meer kinderen zoals Reyan te kunnen helpen, zijn we afhankelijk van mensen zoals jij. Elke donatie draagt bij aan de steun die veel kinderen hard nodig hebben. Met een extra gift van bijvoorbeeld € 20,- kunnen onze clowns nog veel meer serieuze resultaten behalen. Maar natuurlijk elk bedrag is welkom!