×

Verzamel cartridges en telefoons voor CliniClowns

Wist je dat je voor CliniClowns in actie kunt komen door cartridges en telefoons in te zamelen? Alysha weet als geen ander hoe je dit aanpakt. Nadat zij CliniClowns in het ziekenhuis tegen was gekomen, startte zij een actie. Het werd een groot succes! “Ik blijf altijd doorgaan met telefoontjes verzamelen,” vertelt zij enthousiast.  

Vijf jaar geleden lag Alysha in het ziekenhuis voor een openhartoperatie. De CliniClowns kwamen ook haar kamer binnen en dat was precies wat ze nodig had op dat moment. “Altijd als ik de mondharmonica’s hoorde van de clowns, begon ik te stralen”, vertelt ze. Daarom wil zij graag dat andere kinderen dit ook ervaren. “De CliniClowns kunnen heel veel betekenen voor zieke kinderen,” vertelt Alysha. “Als je in het ziekenhuis ligt en bang of verdrietig bent, komen ze graag langs. Maar daarvoor heeft CliniClowns wel geld nodig.”

Ze besloot in 2016 in actie te komen door oude telefoons in te zamelen. Deze worden gerecycled en leveren drie euro per stuk op. De lokale kranten en radio pikten haar verhaal op. “Vanaf dat moment ging het razend snel,” vertelt haar moeder trots. “Haar doel was 10 telefoontjes, dat werden er uiteindelijk meer dan 1200”.  

Ook dit jaar zet ze haar actie voort. Haar doel: “Meer dan de vorige keer zou helemaal super zijn! Dat is wel moeilijk, maar ik blijf denk ik altijd doorgaan met telefoontjes verzamelen.”Alysha’s actie is inmiddels zo bekend in haar omgeving dat steeds meer mensen meehelpen. Ze werden benaderd door een school die honderd telefoontjes had ingezameld. En ouders op de school van Alysha zetten ook zelf een actie uit op hun werk. “Soms hangen er tasjes vol telefoons aan de deur. Of ze worden door de brievenbus gegooid.” 

De reacties die ze krijgt zijn overweldigend vertelt Alysha: “Een oude mevrouw stond aan de deur met telefoontjes. Ze vertelde dat ze CliniClowns dankzij mij kende en dat haar kleinkind ziek was. Ze wilde ook graag meehelpen.” 

Haar belangrijkste tip:

Kom jij ook in actie voor CliniClowns? Zorg dan dat iedereen weet dat je een actie houdt! Hang posters op, deel flyers uit, vertel het aan je vrienden en neem contact op met lokale media. Je kunt ook vragen of je inzameldoosjes mag neerzetten in de supermarkt of bij winkels.