×

'Wanneer hij de CliniClowns ziet, fleurt hij helemaal op'

"Hij is altijd vrolijk als hij de CliniClowns ziet!", vertelt de moeder van Olivier (2). Het complexe ziektebeeld van Olivier zorgt ervoor dat familie Verhoef regelmatig langs het ziekenhuis moet. De ziekenhuisbezoeken zijn niet altijd leuk, maar gelukkig bezorgen de clowns Olivier genoeg plezier.

Sinds bijna een jaar weten de ouders van Olivier dat hun zoontje lijdt aan een zeer zeldzame genafwijking, in combinatie met zware epilepsie. Wereldwijd zijn er minder dan 15 kinderen gediagnosticeerd met deze afwijking. Het onvoorspelbare karakter van Oliviers epilepsie maakt het voor het gezin daarnaast ook erg lastig om uitstapjes te maken of op vakantie te gaan. Olivier zal altijd rolstoelafhankelijk zijn.

Inmiddels heeft hij door de juiste medijnen minder vaak last van epileptische aanvallen. En de CliniClowns geven ook welkome afleiding. "Wanneer hij de CliniClowns ziet, fleurt hij helemaal op", vertelt moeder Kelly.

​Toen Olivier voor drie weken opgenomen moest worden in het AMC, kwamen de CliniClowns regelmatig langs. "Omdat Olivier nooit zal kunnen praten, is het soms lastig te achterhalen hoe Olivier zich voelt of wat hij bedoelt." Maar volgens Kelly, spreekt de lach op zijn gezicht dan voor zich. "Hij geniet van de CliniClowns! Hij ligt helemaal in een deuk. Het is echt een heel vrolijk mannetje op dat moment."

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?