×

‘We konden eindelijk als gezin iets moois beleven’

De gezondheidssituatie van de 11-jarige Jesse heeft een grote impact op het dagelijkse leven van Jesse en zijn gezin. De ontmoetingen met de CliniClowns zorgen ervoor dat het hele gezin de dagelijkse uitdagingen kan vergeten. “We konden eindelijk als gezin iets moois beleven met elkaar”, vertelt moeder Daniëlle.

Al sinds zijn geboorte heeft Jesse een zeer complex ziektebeeld. Naast een zeldzame chromosoomafwijking heeft hij een forse ontwikkelingsachterstand, klassiek autisme en ADD. Gelukkig ziet het leven van Jesse er nu stabiel uit, ook al blijft zijn gezondheid voor de nodige aanpassingen zorgen voor het gezin. 
 

Ruimte en aandacht

Vanaf kleins af aan ontmoet Jesse de CliniClowns geregeld. In het ziekenhuis, op het Speciaal Onderwijs en in het CliniClownsCircus. En zo spannend als Jesse het in het begin vond, zo groots geniet hij nu van alle momenten met de clowns. Een aantal jaar geleden bezocht hij het CliniClownsCircus. Dat vond hij fantastisch, want hij kreeg daar alle ruimte en aandacht om zichzelf te zijn en mee te spelen. “Jesse genoot zichtbaar van alles wat hij zag en deed met alles mee. Hij was niet bang. Hij stond te dansen op de muziek, tussen de muzikanten in. Ik wilde hem daar weghalen omdat ik dacht dat dat niet mocht, maar de muzikanten lieten in hun spel merken dat hij mocht blijven. We konden eindelijk als gezin iets moois beleven met elkaar.” 

Herkenning

"We zijn ter plekke donateur geworden."

De bijzondere belevenis in het Circus heeft een diepe indruk achter gelaten bij de moeder van Jesse. “Het was zo’n bijzondere belevenis. Daar waren allemaal ouders zoals wij. Alle kinderen met een beperking konden daar gewoon zichzelf zijn en niemand die raar opkeek als een kind opeens schreeuwde of op de grond ging liggen. Maar ook alle spelers van de voorstelling en de vrijwilligers waren zo lief en behulpzaam. Wat een warm bad! We zijn ter plekke donateur geworden.”, vertelt Daniëlle.

Vrijwilligerswerk

Samen met haar man bezocht ze een donateursavond om het werk achter de schermen te leren kennen. “De volgende dag ben ik op de site gaan kijken wat ik nog meer kon doen voor de stichting en heb ik gesolliciteerd naar de functie van vrijwilliger. Inmiddels werk ik al 3 jaar als gastvrouw in het CliniClownsCollege. Iedere keer is het weer een feestje om naar mijn werk te gaan.”

Daniëlle zorgt ervoor dat de CliniClowns tijdens het spel hun aandacht volledig kunnen richten op het kind. “Vrijwilligers zijn nodig om het werk van de clowns te ondersteunen en de clowns zijn heel belangrijk om zieke en gehandicapte kinderen te helpen. Dus wij helpen hen zodat zij hun werk goed kunnen doen en dat is het belangrijkste!”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?