×

‘We kunnen eindelijk iets terugdoen’

Berko Dorussen (17) bedwong tijdens de Alpentocht vorig jaar de befaamde Mont Ventoux in Frankrijk. Fietsend haalde hij geld op voor de CliniClowns. "We kunnen eindelijk iets terugdoen."

De familie Dorussen uit Beuningen heeft vette pechjaren achter de rug. Broertje Johan (14) belandde na een ongeluk in het ziekenhuis met een gescheurde milt. Na een vuurwerkongeval verloor hij bovendien bijna het zicht in één oog. Berko zelf (17) werd drie jaar geleden herhaaldelijk opgenomen met buikklachten, veroorzaakt door een blindedarmontsteking. Bij een val liep hij ook nog eens een hersenschudding op. In die vervelende ziekenhuisperioden waren de CliniClowns echte lichtpuntjes. "We hebben het nog best vaak over hun bezoekjes", zegt moeder Karin. "De jongens werden er echt rustig van, ontspannen."

De clowns zijn twee keer bij hem langs geweest, herinnert Berko zich. "Die eerste keer was ik net geopereerd en niet erg vrolijk, maar toch was het leuk. Die tweede keer was écht heel gezellig. Bij bezoek van familie ging het altijd over hoe ik me voelde, zo bleef ik aan ziek zijn denken. De clowns deden gewoon een beetje gek, dat maakte dat ik in mijn hoofd even níet in het ziekenhuis was."

De clowns maakten diepe indruk. En dus besloot het gezin van Berko mee te fietsen voor CliniClowns. Als wij de clowns en daarmee andere kinderen kunnen helpen, doen we dat gewoon, vond het gezin. "We kunnen eindelijk iets terugdoen voor de CliniClowns", bedachten ze. Daarbij komt dat zowel vader André (50) als Berko en Johan en hun zusje Lisa (15) fietsen al jaren. En zelfs moeder Karin (44) ging de uitdaging aan om de beruchte Mont Ventoux te bedwingen.

Berko is die dag meerdere keren omhoog gefietst. Het gezin heeft gezamenlijk een heel leuk bedrag opgehaald. Wil jij net als Berko en zijn familie ook fietsen voor CliniClowns? Meld je dan nu aan!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Muziek opent harten'

Niet alleen in Nederland brengen de CliniClowns afleiding en plezier. Ook in het buitenland brengen medische clowns lichte momentjes. Vandaag een kijkje op Curaçao.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?