×

“We zullen de CliniClowns nooit vergeten”

In de verte klinkt muziek. De 6-jarige Britt ligt op bed en begint al te lachen. Zo’n twee keer per week komen de CliniClowns langs om er samen met haar een feestje van te maken. Met een accordeon en een gitaar vullen ze de kamer van Britt met gezelligheid. “Het is geweldig”, vertelt moeder Mariska.

De eerste keer dat Mariska de CliniClowns zag, lag Britt op de Intensive Care. Twee en een halve maand lag het meisje in coma, door een trap van een paard. Maar toen al brachten de clowns verlichting. “Britt was er niet bij en toch was het een heel speciaal moment.”

Toen Britt uit haar coma ontwaakt was, kwamen de clowns regelmatig langs in het ziekenhuis. Mariska: “Na lange tijd kon Britt weer lachen. Dat ze dat liet zien bij de clowns was heel bijzonder”. Na de opname in het ziekenhuis moest Brit revalideren bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem. Daar kwamen clowns Pom en Kees elke dinsdag om mee te gaan naar therapie. 

'Na lange tijd kon Britt weer lachen'

“Britt trok ze overal mee naartoe.” Samen muziek luisteren en knutselen; Britt vond het reuzegezellig met de clowns. Mariska vertelt: “Het leukste was als ze samen grapjes maakten, vooral over plas en poep. Britt keek er echt naar uit om samen met de CliniClowns gek te doen.” Het kon nooit gek genoeg.

De grootste klik had Britt met clown Pom. “Die heeft een bijzonder plekje veroverd bij Britt.” Pom paste zich aan aan wat Britt kon en wilde, maar zei het ook als Britt te ver ging. “Dat had ze echt nodig”, vertelt Mariska. Inmiddels is Britt 7 jaar en gaat het beter dan een jaar geleden. Voor Britt en haar moeder zijn de ervaringen met de CliniClowns een mooi herinnering aan een moeilijke tijd. “We zullen de clowns echt nooit vergeten.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Jungle romance in het ziekenhuis

Kleine Lizzy (3) krijgt vandaag weer haar chemo-infuus. Maar eerst heeft ze nóg iets belangrijks te doen: een apenbruiloft maak je niet iedere dag mee.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?