×

'Webcammen met de clowns vanaf de camping'

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns. Online is hij beter bekend als Drobot en hij kan vaak niet wachten tot hij weer online mag. Zelfs op de camping in België zocht hij contact met CliniClown Dikkie voor een bijzondere rondleiding.

“Flip en Peer zijn mijn favoriete clowns. Die ken ik ook al heel lang. Maar ook om de grapjes en foutjes van Bluf kan ik heel hard lachen”, vertelt Damian. “Laatst was ik op de camping in België en toen heb ik Dikkie via de CliniClowns App een rondleiding gegeven. Dat was heel leuk!”

Overal en altijd contact

Zijn moeder Pascalle vult  aan: “Dat was helemaal zijn idee. Ik hoef hem nooit te stimuleren om contact te zoeken met de clowns. Ze zijn zo vertrouwd voor hem… Ik moet hem eerder afremmen in het contact leggen. Hij is veel online, zowel door de week als in het weekend. De app betekent echt heel veel voor hem. Damian zit altijd vol spanning te wachten dat hij weer online mag komen.”

Moeder Pascalle: “Sinds het contact met de clowns zien we echt een vooruitgang."

​Vooruitgang

Het effect van contact met de clowns via de app is voor Pascalle zeker zichtbaar. “Sinds het contact met de clowns zien we echt een vooruitgang. Damian heeft klassiek autisme, spierproblemen en is verstandelijk gehandicapt. Hij krijgt er heel veel positiviteit en energie van. En als hij vrolijk is, dan zijn wij dat ook. Vaak is hij nog een week aan het nagenieten en lachen van die ene grap die de clowns maakten. Voor hem is het heel fijn dat dat jullie er zijn.”

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Zonder de app is het maar saai'

Koen moet regelmatig in het ziekenhuis zijn voor onderzoeken of behandelingen, tussen het wachten door kan hij de CliniClowns ontmoeten!