×

'Wie de neus past'

Een bewoner in een zorginstelling houdt niet van clowns. Hij moet er niets van hebben.
En toch hebben de CliniClowns een ritueel met hem dat zich iedere keer herhaalt als ze op bezoek zijn.

"Ga toch weg, gebaart hij als we in zijn deuropening staan", vertelt Hanneke Heessels, beter bekend als CliniClown Hansje. 
"Hij trekt een lang gezicht naar ons. Dat werkt aanstekelijk, we doen hem na. We trekken een lang gezicht naar hem. Maar pfft, hij kan dat veel beter!"

Wat volgt is dat de meneer een lang gezicht trekt én daarbij zijn tong uitsteekt.
Weer doen de clowns hem na. Hij kan het nóg beter. Dan volgt een lang gezicht én tong én handen aan zijn oren… "Stiekem zijn we toch met meneer van de Pol aan het spelen geraakt", vertelt Hanneke verder. En stiekem verschijnt er toch een flauw glimlachje om zijn mond. 

‘En nou wegwezen’, sneert hij, waarop de clowns er als een haas vandoor gaan. "We hoorden nog even een bulderlach nagalmen in de gang."

Help mee, steun CliniClowns!

Jungle romance in het ziekenhuis

Kleine Lizzy (3) krijgt vandaag weer haar chemo-infuus. Maar eerst heeft ze nóg iets belangrijks te doen: een apenbruiloft maak je niet iedere dag mee.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”