×

‘Ik bied steun en een luisterend oor’

Wendy Maxwell (37) en Gitte Bouw (47) zijn vaste leden van het CliniClowns webcareteam. Dagelijks beantwoorden zij tientallen berichtjes die CliniClowns ontvangt op social media. Van prachtige complimenten en ontroerende verhalen tot interessante vragen, elke dag is anders.
 

Wendy en Gitte zijn als webcareleden de spil in het web van CliniClowns en zorgen ervoor dat CliniClowns ook op social media makkelijk te bereiken is. Dagelijks ontvangen ze de leukste complimenten over het werk van de clowns, helpen ze donateurs aan relevante informatie en beantwoorden zij vragen van de ouders van zieke kinderen. Wendy en Gitte zijn dan op de hoogte van al het reilen en zeilen binnen CliniClowns en hebben bijna overal een antwoord op.

> Wil je het webcareteam van CliniClowns ontsteunen? Wij zoeken vrijwilligers! Bekijk de vacature of meld je meteen aan

Gitte zet zich twee dagen in de week in voor het webcareteam. Haar dag begint met inloggen op een (gemakkelijk) online systeem waarin alle berichtjes binnenstromen. Elke ochtend wordt er een nieuw bericht door CliniClowns op Facebook en de andere social media kanalen geplaatst, dus daar verwacht ze vaak wel wat reacties op. Maar er komen ook vragen binnen, over hoe je CliniClown kunt worden bijvoorbeeld of hoe je een donatie kunt doen. Ze is niet de hele dag druk met reageren, want nadat ze de eerste berichten heeft beantwoord, gaat ze weer verder met haar eigen ochtend. Pas na twee uurtjes bekijkt ze opnieuw of er nieuwe reacties zijn geplaatst.

Voor Wendy is dit het tweede jaar dat ze het team ondersteunt. Drie dagen in de week logt zij in op het systeem om te checken of er reacties zijn binnen gekomen. Het contact met de ouders van zieke kinderen maakt de taak zo leuk, vindt ze. “Het is heel mooi om zo direct contact met de doelgroep te hebben en over het effect van de ontmoetingen met de clowns te horen. Ouders vinden het fijn hun blijdschap en verdriet met ons te kunnen delen. En juist op deze directe manier kan ik hen extra steun en een luisterend oor bieden.”

Naast het leuke contact en de warme douche van complimenten kan het soms ook best een uitdagende taak zijn, vertelt Wendy. “Af en toe komen er ook kritische reacties binnen. Dat is soms wat lastiger om op te reageren, maar gelukkig beschik ik over alle nodige informatie en kan ik de hulp invliegen van andere webcareleden als ik het zelf even niet weet”, vertelt ze. Echt vervelend is het nooit. “En deze reacties zijn ook belangrijk”, vertelt Gitte. “Het is goed dat zij ook hun bevindingen en negatievere feedback met ons delen. Zodat wij iedereen nog beter kunnen helpen.”

Gitte kan zonder moeite nog een mooie reactie herinneren. “Laatst kreeg ik een bericht van een moeder die haar dochtertje verloren is. Ze vertelde dat ze nog steeds denkt aan alle mooie herinneringen die haar engeltje beleefde met de CliniClowns. We stonden samen even stil bij het geluk en het verdriet, dat contact kan voor hen echt het verschil maken. Dat vind ik het allermooiste”, vertelt ze dan ook met een grote glimlach.

We zoeken vrijwilligers die ons webcareteam willen ondersteunen. Bekijk de vacature nu online!

Meld je direct aan

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?