×

Wyatt lacht weer…

Vandaag staan we stil bij de 1 miljoenste ontmoeting tussen clown en kind in het ziekenhuis en wat we voor al deze kinderen en hun gezin hebben mogen betekenen. Elk kind is uniek en achter elk bezoek zit een bijzonder en uniek verhaal. Het verhaal van de moeder van Wyatt is daar een van.

Dit is Wyatt, een dapper mannetje van 5 jaar. Hij is meervoudig gehandicapt en kan niet praten. Een tijdje terug onderging hij een zware operatie aan zijn heupen. Clown Zussie slaagde erin weer een lach op het gezicht van Wyatt te toveren.

Matty de Jager, moeder van Wyatt, vertelt: “Wat een bezoek van CliniClowns betekent, heb ik nu zelf kunnen meemaken. Wyatt kwam uit narcose en werd wakker met zijn beide beentjes in het gips. Hij mocht alleen platliggen. Hij was veranderd in een stil en mopperend jongetje, terwijl hij altijd lacht en vrolijk is."

Bellenblaaspret in bed

''Een piepklein lachje verscheen op Wyatt’s gezicht. Hij had in de gaten dat dit een léuk bezoekje werd.''

"De ochtend na de operatie vroeg de pedagogisch medewerkster van het ziekenhuis of Wyatt het leuk zou vinden als hij een bezoekje van de CliniClowns kreeg. Wyatt zelf kan niet praten, dus ik zei: laat ze maar komen, we zien wel wat er gebeurd. Clown Zussie stapte de kamer binnen. Wyatt stelde zich afwachtend op en aan zijn gezicht kon ik zien dat hij dacht: wie komt er nu binnen en wat komt ze doen? Tot het moment dat ze de bellenblaas tevoorschijn toverde. Een piepklein lachje verscheen op Wyatt’s gezicht. Hij had in de gaten dat dit een léuk bezoekje werd. Geen dokter of zuster die aan hem kwam friemelen. Al bellenblazend stapte clown Zussie de kamer binnen en werd de lach op Wyatt’s gezicht steeds groter en groter. Zo kon hij zijn ongemakkelijke beentjes even vergeten.”

Kracht van een lach

“Wat is het fijn om je kindje weer te zien lachen. Zelfs nu ik dit schrijf en terugdenk aan dit moment, voel ik weer een glimlach opkomen. Ik weet nu hoe belangrijk het werk van CliniClowns is. Zieke kinderen kunnen hun pijn, ongemak en nare ervaringen weer even vergeten. En ook voor de ouders is het zo fijn om hun kind weer te zien lachen. Daarom zou ik alle mensen willen vragen CliniClowns te steunen op welke manier dan ook. Zodat ze een lach op het gezicht van ieder ziek kind kunnen toveren.”

Matty de Jager ( moeder van Wyatt)