×

'Ze deed een dansje voor juffrouw Kees bij binnenkomst'

Begin dit jaar werd bij de zevenjarige Kyani diabetes type 1 vastgesteld en sindsdien is er veel in het leven van de actieve Kyani veranderd. Vandaag kreeg ze de volle aandacht van clown Gigi en juffrouw Kees in het CliniClowns College. “Ze werd echt in het zonnetje gezet en had dikke pret! Thuis mag niet alles en in het College mocht alles even.”

In februari kreeg Kyani te horen dat ze de auto-immuunziekte Diabetes heeft en haar lichaam geen insuline aanmaakt. Sindsdien moet ze een paar keer per dag insuline inspuiten. Dat is niet gemakkelijk voor de kleine Kyani, die graag buiten speelt, zingt, danst en knutselt. Door de hoge waardes kan ze een driftbui krijgen en het prikken is ook geen feest.

Moeder Samantha: “Het was mooi om te zien hoe Kyani op haar gemak was. Ze ontspande en vroeg niet constant of er al geprikt moest worden en of ze iets mocht eten of drinken, ze nam het gewoon. Als moeder is het heerlijk om te zien dat ze gewoon haarzelf kon zijn en niet het 'zieke' kind.”

Het College wordt per kind afgesteld en zo ook voor Kyani. “Er werd goed op haar ingespeeld”, gaat Samantha verder. “Clown Gigi en juffrouw Kees gingen heel leuk met Kyani en haar 2 vriendinnen om. Maar Kyani stond op nummer 1. Haar foto hing aan de muur van de ‘wall of fame’ en ze voelde zich zo vereerd dat zij er ook hing. Ze deed een dansje voor juffrouw Kees bij binnenkomst en herhaalde dit geregeld gedurende het bezoek.”

Tijdens het bezoek vergat Kyani even haar beperkingen. “Ze was helemaal zichzelf. Bij het pannenkoeken eten moest ik haar er echt even aan herinneren dat ze moest spuiten. Ze heeft het er nog steeds over. De rode neuzen die van de trap af rollen, de gekke spiegel met Gigi, de vliegende pannenkoeken, het verkleden in de grote verkleedkamer, het cake maken en het cake lied zingen.”

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Het werk van de CliniClown gaat voorbij de lach

CliniClown Charlotte Langemeijer moet vaak uitleggen dat haar werk zoveel meer omvat dan vrolijke momentjes voor zieke kinderen verzorgen. “De lach is niet ons enige doel.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.