×

‘Ze gaven haar weer positieve energie’

Charmayne (5) krijgt door ondervoeding veel nare onderzoeken te verduren en is daardoor vaak angstig in het ziekenhuis. De CliniClowns brengen weer positieve energie in de ziekenhuiskamer van Charmayne.
 

Charmayne heeft net een infuus gekregen als clown Tip binnenkomt met de bellenblaas waar Charmayne zo dol op is. Clown Tip kan Charmayne’s hulp goed gebruiken. Het lukt haar zelf maar niet om de bellen te blazen. Gelukkig wilt Charmayne haar wel helpen, maar bellen blazen gaat volgens clown Tip het beste met een echte clownsneus op. Tip zet de clownsneus op de knot van Charmayne, zo nu zijn ze klaar om samen de grootste bellen te blazen. “Charmayne was hierdoor even vergeten dat er net een infuus was geprikt”, vertelt haar moeder. 
 
 

Toen Charmayne 7 maanden oud was liep ze een trauma op nadat ze bijna stikte in een stukje brood. Vanaf dat moment at Charmayne steeds minder totdat ze zelfs helemaal stopte met eten. Hierdoor lag ze de afgelopen jaren regelmatig in het ziekenhuis en deden de artsen pogingen om haar weer te laten eten. Gelukkig eet Charmayne nu met aanvullende calorie drankjes goed en hoeft ze nu alleen nog voor controles naar het ziekenhuis.  

De CliniClowns gaven Charmayne positieve energie. ”Charmayne was zo bang voor alles en iedereen met een witte doktersjas. Maar zodra ze op woensdag de clowns binnen zag komen, begon ze helemaal te lachen en door de kamer te rennen”, vertelt moeder Cill.

Ook de ouders van Charmayne konden bij het bezoek van de CliniClowns hun zorgen even vergeten.“Charmayne was nog zo klein en kreeg heel veel onderzoeken. Ze moest veel huilen en als ouder sta je dan machteloos. Je komt in een hele vervelende molen terecht waarbij het huilen je nader dan het lachen staat. Je bent meer bezig met het troosten en alle zorgen er omheen. Daarom zijn Cliniclowns zo super fantastisch! Ze gaven mijn kind een moment van lachen en lieten haar even alles vergeten. Het maakte een opname een stukje fijner voor haar. De clowns gaven haar weer positieve energie.”
 
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Ze straalde als een ster'

Daniëlle is 14 jaar en heeft het Downsyndroom. Tijdens Circus CliniClowns was ze helemaal in haar element. “Tot onze grote verrassing ging Daniëlle met clown Kluts mee de circuspiste in.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?